Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Pajas ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.kvě.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad 2009 Stav: Offline Bodů: 28 |
![]() |
možná použijete tohle :)
(defun C:KOPIRUJTEXT (/ sel text blky jb te s_jba at atr) ;TE (while (not sel) (princ "\n*** Vyberte kopírovaný text: ") (setq sel (entget (car (entsel)))) (if (and (/= (cdr (assoc 0 sel)) "TEXT") (/= (cdr (assoc 0 sel)) "MTEXT") (/= (cdr (assoc 0 sel)) "ATTDEF") ) (progn (prompt "\n*** Vybraná entita není text, mtext ani atribut." ) (setq sel nil) ) sel ) ) (if (or (= (cdr (assoc 0 sel)) "TEXT") (= (cdr (assoc 0 sel)) "MTEXT") ) (setq text (cdr (assoc 1 sel))) (setq text (cdr (assoc 2 sel))) ) ;;;Výběr atributů (princ "\n*** Vyberte položky pro nakopírování nového textu: " ) (setq blky (ssget '((-4 . "<OR") (0 . "TEXT") (0 . "MTEXT") (0 . "ATTDEF") (-4 . "OR>") ) ) ) (setq nt 0) (repeat (sslength blky) (setq jb (ssname blky nt) te (cdr (assoc '0 (entget jb))) nt (1+ nt) ) (if (or (= "TEXT" te) (= "MTEXT" te) (= "ATTDEF" te)) (setq s_jba (append s_jba (list (list jb jb))) ;;seznam entit ) ) ) (princ (strcat "*** Nalezeno " (itoa (length s_jba)) " přepisovatelných položek." ) ) ;;;Číslování (setq nt 0) (while (< nt (length s_jba)) (setq atr (cdr (assoc '0 (entget (cadr (nth nt s_jba)))))) (if (or (= atr "TEXT") (= atr "MTEXT")) (setq at (subst (cons 1 text) (assoc '1 (entget (cadr (nth nt s_jba)))) (entget (cadr (nth nt s_jba))) ) ) (setq at (subst (cons 2 text) (assoc '2 (entget (cadr (nth nt s_jba)))) (entget (cadr (nth nt s_jba))) ) ) ) (entmod at) (entupd (car (nth nt s_jba))) (setq nt (1+ nt)) ) (princ) ) ;;;Konec Okopírování textu |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Vypadá to dobře
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21981 |
![]() |
ano, užitečná utilitka - dovolil jsem si ještě nepatrně upravit aby zdrojový text šlo vybrat i z xrefu nebo bloku, ke stažení na:
http://www.cadforum.cz/cadforum/default.asp?tab=4&file=K opirujText |
|
![]() |
|
Robo ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Stav: Offline Bodů: 120 |
![]() |
Dobry den,
dakujeme za upravu, ale nefunguje mi to pri atributovych blokoch. Pri vybere atributoveho bloku (napr. vyskova kota) mi vypise hlasku *** Vybraná entita není text, mtext ani atribut. neda sa osetrit este tento problem? Dakujem |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21981 |
![]() |
Dá - viz nyní aktualizovaná verze na stránce Download (navíc ještě vypíše "přečtený" text)
|
|
![]() |
|
Robo ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Stav: Offline Bodů: 120 |
![]() |
Dakujem
|
|
![]() |
|
PaloC ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: Revit LT 2014 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Možno som uplne nepochopil čo pán genesis potrebuje, ale nepomohlo by jednoduché "najdi" a "nahraď" ?
|
|
![]() |
|
![]() |
pomohlo len je to podstatne zdlhavejsie |
|
![]() |
|
genesis ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.čvc.2006 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
E=Vladimír Michl]ano, užitečná utilitka - dovolil jsem si ještě nepatrně upravit aby zdrojový text šlo vybrat i z xrefu nebo bloku, ke stažení na: Velice děkuji, to je přesně to co jsem potřeboval. S touto utilitou konkrétně v mém případě ušetřím cca 5 dní. To je přesně ono. Ostatním velice děkuji za pomoc. Vím, čím je lépe výkres tvořen, tím jsou s ním později menší problémy. Mnoho rad jsem si vyslechnul o atributech atd. atd. atd. V praxi však při průběhu stavby se (troufám si tvrdit) z 99% setkáte s výkresy, které vytvořil někdo jiný a tak bohužel nějaké chystání výkresu zde není možné. To je tvrdá realita. Kdo skutečně profesionálně projektuje, musí se potýkat s každodeními problémy ohledně editace výkresů. Mimochodem jednořádkový text je opravdu zcela jednoduchá záležitost, ale jeho kouzlo spočívá v opravdové spolehlivosti při transportech do jiných SW, na druhá PC s jiným prostředím atd. Ještě jednou mnohokráte děkuji za utilitku. |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Občas se stane, že někdo použije také MTEXT, což přenese také "balast" kolem samotného obsahu. Nedalo by se ještě zařídit, aby při vybrání MTEXTu převzal jen ten text? A při víceřádkovém MTEXTu by to ještě mohl převést na jednotlivé texty seřazené pod sebou. |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Něco podobného jsem řešil, když jsem v mapě závodu potzřeboval hromadně převést cca 7500 výškových kót z výškového systému Jadran do B.p.v. Ještě, že mám MAP ![]() |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Na to se dá použít naše nedávno zmíněná utilita TEXT2ELEV (nebo Excellink).
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.