Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
fesoj ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.lis.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: autoCAD LT2012 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() Zasláno: 16.lis.2011 v 15:26 |
Zdravím, chtěl jsem požádat o radu, který notebook pořídit pro práci s AutoCAD LT2012.
Zakoupil jsem HP ProBook 4730s a mám neustálý problém s grafikou (ATI Radeon HD6490, není prý certifikovaná pro AutoCAD). I s vyplou akcelerací problikává monitor, i přes všechny nejnovější ovladače. Chci se tedy zeptat jaký notebook zakoupit aby v něm jel AutoCad bez problémů. Děkuji |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Ač má AutoCAD LT nižší hardwarové nároky než "opravdický" AutoCAD (díky převážně 2D operacím), doporučuje se použít certifikovanou grafickou kartu určenou pro AutoCAD. Konkrétní typy karet záleží na verzi (release) AutoCADu a na typu operačního systému.
Viz:
Doporučujeme rovněž ověřit nastavení dle:
|
|
![]() |
|
koubikm ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 27.lis.2007 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2006,2007 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Dobrý den, chci se Vás zeptat jestli jste problém nějakým způsobem vyřešil. Totiž podporovaných grafických karet je minimum. A sahat zbytečně po dražších modelech mi nepříjde od Autodesku příliš taktní pro své zákazníky. Osobně se mi jedná o plný autocad 2010,2011,2012.
Děkuji za Vaši odpověď Jakub |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Certifikovaných (úspěšně jednotlivě otestovaných) grafických karet pro AutoCAD je v současné době více než 70, v cenové hladině od <100$ až po nejvyšší workstation karty.
Můžete AutoCAD používat i na necertifikovaných kartách, ale výkon nemusí být optimální. Často v tomto případě pomůže nastavení dle tipu:
|
|
![]() |
|
koubikm ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 27.lis.2007 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2006,2007 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Opomněl jsem uvést, že mi jde o mobilní grafické karty. Tam je trh hodně zúžen a při výběru notebooku kolem 15-16 tis bez daně je téměř nereálné dosáhnout certifikované karty. Bohužel firma má omezený rozpočet a to je hodně limitující faktor. Mám obavi, že HP ProBook 4730s s ATI Radeon HD6490dle prvního příspěvku bude obrovským zklamáním, přitom se jeví jako dobrý spolupracovník. Potřeboval bych vědět, zda se s novějšími ovladači problém eliminoval či zmenšil.
Pokud byste měl tip na nějaký notebook, uvítal bych to. Pokud možno rozl. 1600x900, ideálně matný displej. (jakkoukoliv cenu, ale s ověřenou funkčností do 22tis bez DPH, čím níže tím lépe.) |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,514 sekund.