Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() Zasláno: 11.úno.2016 v 09:20 |
Zdravím po ránu
Název je možná zavádějící, ale nějak nedokážu najít lepší ... V čem je problém Kolegyně dostala soubor (situaci) s jedním rozvržením. V papíru je to vidět normálně, ale když se přepne ve výřezu do modelu, obsah "zmizí". V klasickém modelovém prostoru je vše smrsknuto do jediného bodu, což by běžně nebyl problém vyřešit (nějaká zatoulaná entita kdesi) a ať už smazáním "uletěných entit" nebo zazoomováním se k obsahu dostanu. Teď ale jsem sice schopen tečku najít, ale těsně vlevo je souřadnice x -2E+74 a těsně vpravo 2E+74, a podobné je to i s y - čili kresba je teoreticky na správném místě, ale nemohu se k ní zazoomovat. Nikde v širokém okolí (i mimo obrazovku) jiná entita není ... Hledal jsem taky, jestli tam není definovaný pohled. Je, dokonce nazvaný VŠE, ale když jsem ho nastavil jako aktuální, problikla kresba, a vše se vrátilo do stavu "tečka" u dolního okraje obrazovky Možná je něco v nějaké proměnné, nevím. Kolegyně říká, že už jsme kdysi něco podobného vyřešili, ale vůbec si to nepamatuji ... Díky za nápady
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() |
Tady řešili obdobný problém, třeba se ujme nějaký nápad...
http://forums.autodesk.com/t5/autocad-2013-2014-2015-2016/model-space-lock/td-p/5626927
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Rozsah výkresu -2E+74 do 2E+74 je hodně obrovský, to je určitě něco špatně. Asi zapnout všechny hladiny, přepnout na globální USS, pomocí Vybrat zkusit vybrat to, co je zřejmě ta správná kresba a zbytek vymazat. Pokud nepomůže, pošlete prosím výkres na Helpdesk.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Děkuji za tipy. Protože jsem musel hned po dotazu pryč, podíval se jí na to kolega a v 2015 mu i zoomování šlo rychleji, takže jak tu zaznělo, s pomocí zapnutí všech hladin, auditu, odepnutí referencí, zoomování a postupného mazání a čištění se k výsledku dopracoval ... (je to přece jen "mladý sekáč, ten se nezakecá ...")
Dneska jsem na ten soubor podíval taky a nestačil jsem se divit. třeba šířkové kóty, které sice byly v prostoru obvyklých souřadnic JTSK, ale text kóty by o nějakých 70 řádů jinde ... xrefy, které nešly odejmout ( a taky v předaleké galaxii), ale musely se vymazat, bloky tamtéž , atd. O podobných nesmyslech - ale v "obvyklých" vzdálenostech nemluvím, to už je automatická kontola Prostě se jednou zase někde po cestách zbláznili "trpaslíci", protože vzhledm ke vzdálenostem z toho nepodezřívám ani ty "největší experty" |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.