Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3628 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

velikost souboru výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dew.drop Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.čer.2010
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2010 LT
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dew.drop Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: velikost souboru výkresu
    Zasláno: 16.úno.2018 v 18:58
Ahoj, neumíte někdo poradit, jak vyčistit nebo zmenšit výkres? Používám jako externí reference výkres exportovaný z ArchiCadu a mám podezření, že z toho důvodu má pak můj výkres (jeden půdorys objektu) kolem 35 MB. Pravděpodobně se načtou všechny hladiny, typy čar a podobně z archicaďáckého souboru a nejdou odstranit, ani pokud externí referenci odpojím. Pokud chci vymazat hladiny/typy čar, které jasně používal výkres použitý jako podklad, již odstraněný, dozvím se, že jsou používány a nelze je smazat. Použití příkazu "purge"/"čisti" velikosti souboru výkresu nepomůže vůbec. Nebo to může být úplně něčím jiným a tohle je jediné, co mě napadá. Nemáte s něčím podobným zkušenosti?
Díky
Zpět nahoru
cestár Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.říj.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2018
Stav: Offline
Bodů: 312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cestár Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2018 v 20:43
Skúste prekopírovať svoju prácu do nového čistého súboru.
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 348
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2018 v 08:14
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1737
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.úno.2018 v 12:53
Překontrolovat filtry hladin a měřítka.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17731
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.úno.2018 v 13:12
ArchiCAD bohužel nevytváří soubory DWG (mají příponu .DWG ale ne formát Autodesku), takže při jejich zpracování v jiných aplikacích pak vznikají různé problémy.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dew.drop Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.čer.2010
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2010 LT
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dew.drop Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2018 v 13:26
Všem díky, pomohl postup z odkazu http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13107&KW=&PID=64088&title=odstraneni-bloku-z-vykresu#64088 pomocí příkazu _WBLOCK. Ze 45 MB má výkres 6 MB. Hurá, sláva! ClapBig smile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 501:VIPJak zmenšit velikost DWG souboru (v bytech) beze změn ve výkresu?
Tip 4884:VIPChybné měřítko (jednotky) vkládaných bloků v Civil3D.
Tip 1835:Jaká je maximální velikost DWG souboru?
Tip 4226:VIPZapnutí zobrazeni velikosti DWG souboru ve stavovém řádku AutoCADu.
Tip 3720:VIPDalší možnosti zmenšení velikosti výkresů Architectural Desktopu.
Tip 2557:VIPJak zmenšit velikost DWG výkresu z Architectural Desktopu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.