Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3732 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

CHYBOVÉ HLÁŠENÍ - NEZOBRAZIT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 373
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: CHYBOVÉ HLÁŠENÍ - NEZOBRAZIT
    Zasláno: 11.led.2019 v 10:32
Ok, děkuji pánové za rady.

Napsal jsem to nakonec takto  a vypadá to že to funguje.:

iLogicVb.UpdateWhenDone = True
If ThisApplication.ActiveView Is Nothing Then
Return
End If
Try
ThisApplication.ActiveView.Fit()
Catch
End Try
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1223
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 10:11
Čistší je před voláním pravidla ošetřit kdy ho volat a v samotném pravidle nedopustit NullReferenceException.
ThisApplication by null být nemělo, takže
 
If ThisApplication.ActiveView Is Nothing Then
Return
End If
 
ThisApplication.ActiveView.Fit()
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 09:38
Aha, pak by měl stačit ten výše uvedený Try/Catch (Catch může být v tomto případě prázdný).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 373
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 08:39
Celé pravidlo jsou jen tyto 2 řádky:

iLogicVb.UpdateWhenDone = True 
 
ThisApplication .ActiveView.Fit

nic jiného
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 19:42
Fungovat budou obě cesty. Čistší je asi ta první, ale bez znalosti vašeho kódu nelze konkrétně poradit. Pokud ta chyba hrozí jen u oněch dvou příkazů, mělo by stačit je změnit na:

Try
  iLogicVb.UpdateWhenDone = True
  ThisApplication.ActiveView.Fit
 Catch
End Try


Upravil Vladimír Michl - 11.led.2019 v 09:37
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 373
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 18:50
OK, jak se to dá napsat aby to fungovalo?
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 17:53
Jsou dvě možnosti - buď nejprve zkontrolovat typ dokumentu a pokračovat jen je-li to součást, anebo uzavřít ty potenciálně chybující funkce do bloku try/catch a ošetřit tak případnou chybu před jejím vyhlášením.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 373
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 16:08
je to chybové hlášení pravidla. Toto pravidlo zajistí správné zazoomování při uložení dílu. Bohužel jsem ho měl dříve ovládané taky i otevřením dílu. Problém nastává když při otevření výkresu nebo sestavy kdy vyskočí chybová hláška u každého dílu, která vyžaduje kliknutí na OK. Musím podržet enter abych všechny odkliknul.

Pravidlo:

iLogicVb.UpdateWhenDone = True 
 
ThisApplication .ActiveView.Fit

Chybová hláška:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/CHYBA_V_PRAVIDLE_002_2019-01-10_16-06-18.JPG


Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 15:52
Hlášení pravidla nebo Inventoru? Máte nějaký příklad?
Chybové hlášení pravidla lze potlačit konstrukcí try/catch (viz starší příklady v tomto fóru).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 373
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 15:39
Je možné připsat samostatný řádek do pravidla který by potlačil chybové zobrazení chybové které je nutné odkliknout přes ok?

Něco jako : Jestli se něco nepovedlo tak si to radši nech pro sebe :)
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7028:VIPVyjímka při spuštění AutoCADu: 0(e0434f4dh) na adrese 7C812AFBh
Tip 6567:VIPKRITICKÁ CHYBA: Unhandled e06d7363h Exception at 7c812a5bh
Tip 7356:VIPNavisworks se po spuštění hned ukončí.
Tip 6335:VIP3ds max chyba: The application has run out of memory and will now close (přehled řešení)
Tip 8698:VIPVault chyba: Pokus o vytvořen uživatele v databázi se nezdařil.
Tip 11472:"Chyba kontrolního výrazu" při spuštění AutoCADu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.