Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2680 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém s kopírováním mezi výkresy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s kopírováním mezi výkresy
    Zasláno: 28.kvě.2019 v 13:13
Zdravím,

potřeboval bychpomoc s Autocadem. Když chci kopírovat objekty (křivky, úsečky, bloky apod) mezi výkresy, dojde při vložení ke zvětšení 100x...pokud kopíruji obráceně vše je ok..... Dělá mi to u více výkresů .... pokud bych vše kopíroval do nového výkresu - je vše ok ....Pokud použiji výkres jako externí referenci je také vše ok - ale to je pro moje úpravy velmi nepohodlné.... Potřebuji kolikrát pracovat s výkresy které obdržím od kolegů, kopírovat již vyhotovené detaily apod ... Nevíte v čem by mohl být problém? .... 

Používám Autocad 2019

Doufám že jsem to napsal srozumitelně :) ....

Předem velmi děkuji všem za pomoc
Přeji příjemný den
MK
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 1375
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:41
-DWGUNITS 
zkuste ještě toto, včetně pomlčky. 
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1762
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 13:29
Mělo by postačit sjednotil jednotky.
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 13:36
Bohužel to nepomáhá ... tedy jestli to dělám správně --> formát/jednotky ...

Ale děkuji za nápad :)
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 666
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 13:39
A jak jsou výkresy kresleny? není něco kresleno v reálu 1:1 a něco v měřítku 1:100?
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 13:44
Můžete ještě zkusit:
1) podívat se na jednotky pomocí AECDWGSETUP (ale nevím, zda to autocad umí)
2) jednotky máte ještě v proměnné INSUNITS
3) pokud se Vám xref připojí správně máte ještě možnost xref VÁZAT jako blok a ten pak rozbít

PS. zvětšení 100x vypadá na centimetry, ale v těch už asi nikdo nekreslí, spíš bývá problém se stopami nebo palci
J. Mantlík

Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 13:57
Právě že kresleno je vše stejně ... měřítko poznámky je také stejné ... Vůbec to nechápu ... hlavně když opačným směrem se to nakopíruje správně .... 
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:07
1) - autocad nezná
2) -  na jakou hodnotu by to mělo být nastaveno? ... mám u obou výkresů 6
3) - to mě nenapadlo asi by to šlo ... ale pokud kopíruju drobnosti tak to je lepší poté vždy ručně měřítko změnit a dát zpět .... 


Poznatek .... při kopírování BLOKU rámečku .. mi to ten blok úplně rozhodí ... takže je to asi nějaký velmi poškozený výkres v tomto případě .... ale dělalo mi to i u jiných, kdy to neprasilo bloky....   Nevím si rady :) .... nějaký šotek někde ... 


Díky
MK
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:09

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70534/Bez_názvu22.png

Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 666
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:09
Já jsem si pak ještě všimnul té informace, že obráceně je to OK. To je záhada....
Co zkusit výkres zrestaurovat / opravit (DIAG)? Jsou tam chyby?
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:17
Bohužel bez chyb ... 

když kopíruji bloky tak se mi zdá že se to vztahuje k nějaké dané souřadnici... Není někde schované nějaké nastavení vložení? vždy se mi posunou tam kam nechci a samozřejmě zvětšené.... pokud kopíruji jen úsečky a křivky tak se mi hodí pouze zvětšené ... 

Děkuji
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 666
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:19
Co nějaká souvislost s měřítkem bloku nebo měřítko poznámky?
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:22
Měřítko poznámky je nastaveno stejné .... 

měřítko bloku nevím kde hledat ? 
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:23
Zkuste tedy ještě proměnnou INSBASE ... vzhledem k tomu posunu
Jinak ještě existují proměnné související s jednotkymi (doufám, že to píšu správně) INSUNITSDEFSOURCE a INSUNITSDEFTARGET
J. Mantlík

Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:30
Proměnné jsem měl na hodnotě 0  - dal jsem na 1 kopírování je stále stejné ... 


S bloky to dělá konkrétně tohle .... Veme všechny bloky a naváže do jednoho bodu ... No hold asi vše budu muset udělat jak řikal kolega přes Xreff a poté rozbít... :) 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70534/Výstřižek23.JPG

Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:39
Teď jsem vše nakopíroval do nového výkresu, a měřítka jsou všude ok .... Takže asi bude problém opravdu pouze v tom konrétním výkrese.... budu sice muset udělat asi znova rozvržení ale to už je to nejmenší! :) Ale snad půjdou věci vytvořené v RailCadu.... 

VELMI DĚKUJI ZA POMOC A HLEDÁNÍ ŘEŠNÍ !!!!

hold to beru tak, že to nemá východisko :) ... 

Děkuji
MK
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1375
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:41
-DWGUNITS 
zkuste ještě toto, včetně pomlčky. 
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:58
Jste bůh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Funguje to ! 

Děkuji mnoho mnohokrát !!! 
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2019 v 14:59
Bloky vše je dobré !!!! Děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5076:V DWG souboru formátu 2000 uloženém z AutoCADu 2007 nefunguje Copy/Paste.
Tip 8043:VIPKopírování náčrtu na listu do jiného listu nebo jiného výkresu.
Tip 10610:Jaká rizika hrozí při kopírování Civil objektů přes Schránku?
Tip 11829:VIPKopírování načrtnutého pohledu z jednoho výkresu do druhého (iLogic).
Tip 4877:VIPHromadné přenastavení jednotek ve všech DWG výkresech (nesprávné měřítko vkládání).
Tip 153:Nelze kopírovat PROXY objekt nebo objekt s OD přes Clipboard.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.