Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2581 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

WMS MAPA

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: WMS MAPA
    Zasláno: 04.zář.2019 v 14:11
Dobrý den, mám dotaz ohledně vykreslení WMS mapy.
Při tisknu výkresu do PDF mapa ztratí na ostrosti a nedá se přiblížit tak jako v modelu. 
Lze nějak upravit detailnost vykreslení WMS mapy(potřeboval bych, abych výsledné PDF mohl přiblížit klidně na 800%)? Je mi jedno kolik to výsledné PDF bude mít MB.
Předem děkuji za rady.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18424
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2019 v 14:56
Přes co tisknete to PDF? Není to jen nastavením jeho parametrů (rozlišení, dpi)?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2019 v 16:33
Přes dwg TO PDF. Dpi mam všude nastavené na maximální hodnotu co mi civil nabízí.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1551
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2019 v 08:10
Dobrý den a jak se to chová pod použijete jinou PDF tiskárnu?


Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2019 v 09:22
Jinou možnost jsem nezkoušel. Další možnost tisku do PDF mám jen Microsoft print to PDF a u toho nemohu nastavit vlastní formát papíru. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18424
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2019 v 14:16
Technicky je výsledkem WMS dotazu rastrový obrázek, takže rozlišení ve vyšších rozlišeních (než je obrazovka) bude vždy trpět v porovnání s vektorovou kresbou.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2019 v 16:42
aha. Takže neznáte způsob jak docílit větší kvality v PDF? Například PDF z microstationu má vysokou kvalitu WMS mapy i po přiblížení.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1551
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2019 v 20:08
A jakou WMS mapu konkrétně tisknete? A při jakem měřítku? Mohu zkusit udělat vzorek. 
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 08:04
mapa: http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ORTOFOTO_PUB/WMService.aspx?version=1.3.0
měřítko: 1:2000
Ono tam něco vidět je, ale po 800% přiblížení bych to rád viděl detailně jako v modelu. 
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1551
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 08:35
Dobrý den,
dvoutisícovka není úplně podrobné měřítko pro 8násobné zvětšení. Pokud chcete skutečně dosáhnout takové podrobnosti, je nutné stáhnout mapy třeba v M1:500 a vytisknout v 1:2000. K tomu Vám dobře poslouží aplikace Plex.Earth Tools viz.https://www.cadstudio.cz/plexearth
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 08:39
Ale ta WMS mapa vykresluje detaily v civilu tak by mělo být jedno v jakém měřítku si vytisknu pdf
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1551
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 08:42
Tak pošlete nějaké PDF, co Vám z toho leze...
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 08:55
https://uloz.to/file/kLFR9huceFp4/1-pdf
Už vim, kde je problém. Při DWG to pdf není možnost upravovat rastrovou grafiku.
Když vyzkouším Microsoft print to pdf tak mohu upravit rastrovou grafiku na max, ale zas nemohu přidávat vlastni formát papíru.
Nevíte o nějaké alternativní virtuální tiskárně, která nabízí možnost upravovat rastrovou grafiku a vlastní formát papíru? 


Upravil asdfen - 06.zář.2019 v 10:06
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18424
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 12:50
Jak to myslíte? Jak u DWG to PDF tak u novějšího AutoCAD to PDF jde upravovat jemnost tisku rastrové grafiky - viz:
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/pdfgraf.png

 
Vlastní formáty jde přidávat i u Microsoft PDF, ale je to docela komplikované. Snadno to jde např. u CutePDF, FreePDF a podobných virtuálních tiskáren.
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 13:01

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 73940/1.png

Tuto možnost tam DWG to pdf nemá. Co jsem zkoušel tak celý problém s vykreslením detailnosti tkví v tomto. 
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1551
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 13:52

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 3054/rozliseni.png

Tuto možnost tam DWG to PDF má v uživatelských vlastnostech...
viz.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
asdfen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.pro.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace asdfen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2019 v 14:10
Toto jsem zkoušel dávat na maximální hodnoty a nepomáhá to. Z toho důvodu jsem si myslel, že je to jsou dvě rozdílné věci. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9929:Problém s připojením na WMS služby z AutoCADu Map 3D 2015.
Tip 8619:Využití aktuálních WMS zdrojů map ČÚZK (ZABAGED a další).
Tip 8981:Jak vytvořit vlastní WMS server s výkresy či mapami?
Tip 5062:Použití WMS dat v AutoCAD Map 3D a Civil 3D.
Tip 10392:VIPNelze připojit WMS služby ve standardním uživatelském profilu.
Tip 7370:VIPPopis použití a nastavení mapových WMS služeb v AutoCADu Map.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,562 sekund.