Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2588 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Trhaný pohyb kurzora

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ibanato Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.kvě.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
ACAD2013, ACAD2016
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ibanato Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Trhaný pohyb kurzora
    Zasláno: 12.úno.2020 v 07:19
Dobrý deň
Prešiel som nedávno na Autocad 2018 a objavil sa mi v niektorých výkresoch nepríjemný problém. Keď zoomujem kolečkom myši pohyb kurzora je dosť trhaný, nie je proste plynulý ako som bol zvyknutý doteraz. Je aj problém keď chcem napríklad nakresliť čiaru pomocou uchopovacích bodov, trvá dlhší čas než je bod uchopený, podobne aj pri kopírovaní, posune atď... V staršej verzii s tým istým výkresom problém nebol. 
Príkaz krok (F9) som skúšal - je vypnutý, podobne aj vypnúť grafickú akceleráciu (pri vypnutí to bolo ešte horšie). Vie niekto poradiť čo s tým.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6047
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2020 v 07:23
Dobrý den, 

máze zapnuto hardwarovou akceleraci u grafiky? Zkuste prosím nastavit proměnné  ROLLOVERTIPSSELECTIONPREVIEW na 0.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19580
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2020 v 07:26
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
ibanato Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.kvě.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
ACAD2013, ACAD2016
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ibanato Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2020 v 07:37
Je to na klasickom PC-čku, grafická karta GeForce GTX-950Ti, hardwarová akcelerácia zapnutá. Výkres inak nie je moc veľký cca 9MB.

EDIT
ROLLOVERTIPS a SELECTIONPREVIEW nastavené na 0 - nepomohlo.


Upravil ibanato - 12.úno.2020 v 07:40
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1768
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2020 v 08:05
9 MB je celkem dost.
Zkustě si udělat zálohu, výkres vyčistit (bloky, čáry, filtry hladin, měřítka apod), případně vložit do nového - co to pak udělá.
U mne sekání kurzoru způsoboval na předchozím PC i ovladač myši. Je nutné asi vyzkoušet vše.

A zkusit aktualizovat ovladač karty.
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2020 v 18:51
Měl jsem podobný problém, jak již uvedl p.Michl - prvně pomohlo vypnutí F12.
Podruhé to byla banalita - téměř vybitá baterie v myši....
mira
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6509:VIPPomalý pohyb kurzoru v AutoCAD Civil 3D.
Tip 6867:VIPPomalý, trhaný pohyb myši v okně AutoCADu - řešení.
Tip 3800:VIPBlikající nitkový kříž v okně AutoCADu
Tip 7221:VIPPo instalaci Service Packu je práce v CAD aplikaci pomalá, trhaná.
Tip 6919:VIPUskakující konstrukční čáry při uchopování v Mechanical.
Tip 2389:Trhané překreslování při panoramování a zoomování.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.