Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2774 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

autocad 2007 - text

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dentoln2 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: autocad 2007 - text
    Zasláno: 14.úno.2020 v 14:33
Dobrý den, poprosil bych o radu ohledně textu v AC 2007.
Když vytvořím Mtext a posléze ho chci editovat, tak mi nefunguje dvojklik. Jak sprovozním editaci textu dvojklikem?
Když se pomocí nabídky dostanu do editace mtextu, tak se neukáže klasický textový editor, ale jakýsi poloviční editor(oříznutý), v kterém bych musel textovými příkazy psát že chci písmo takhle barevné, tlusté atd...

Děkuji za jakékoliv nápady.


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 16:02
Zkuste tip 3725 nebo pošlete ukázku jak vypadá ten editor.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 16:17

tip 3725 nefungoval, zde posílám ukázku editoru
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 16:21
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 16:34
Aha, to je opravdu nějaký zvláštní editor - to není funkce AutoCADu - asi používáte nějaký externí, nastavuje se zpět proměnnou MTEXTED ("." nebo "Vnitřní").
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 16:49
super, editor vyresen dekuji mockrat!
porad mi ale nefunguje dvojkliknuti na text a jeho nasledna uprava, s tim byste mi prosimVas dokazal poradit?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 17:14
Příkaz MTEDIT vám funguje? Právě tento příkaz je implicitně nastaven pro akci "double-click" pro mtexty. Pokud jste si tuto akci změnil, můžete ji v dialogu CUI opět obnovit - viz větev Akce dvojitým kliknutím > Text > Text, Upravit
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1038
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 17:14
PICKFIRST nastavit na 1
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1038
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 17:29
doplnim...
Vyzkousejte prosim, zda Vam funguje klavesa DELETE... pokud ne tak promenna PICKFIRST bude resenim...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2020 v 18:59
mtedit mi funguje, v cui mam napsano:^C^C_mtedit.

pickfirst mam na 1 a delete funguje.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2020 v 09:33
A jiné typy poklepání fungují? Nemáte to vypnuté? Viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2020 v 09:40
měl jsem to vypnuté, děkuji moc za rady!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5781:Instalace ScriptPro 2008/2007 nerozpozná nainstalovaný AutoCAD.
Tip 3725:Čitelnější text v MText editoru.
Tip 5468:Nefunguje Map Preview v MapGuide Studio 2007.
Tip 12068:Unicode a DXF soubory.
Tip 5060:Po nastavení akcelerace AutoCAD 2007 spadne při spuštění.
Tip 4311:VIPInstalace aplikací rodiny AutoCAD 2006/2007 ve Windows XP 64-bit.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.