Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2515 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přiřazení obrázku nebo bloku textu

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2020 v 21:15
Ano, takto jsem to pochopil. Toto udělat není problém, ale onen obrázek pak není blokem, pouze se vloží na místo původního (skrytého nebo skrytelného) atributu. Obrázek nemůže být atributem bloku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2020 v 21:45
Tato verze přesouvá úspěšně nahrazené atributy do zadané hladiny (ta musí předem existovat).


Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2020 v 22:29
Teď mne ještě napadlo, jestli si pod pojmem "obrázek" náhodou nepředstavujete spíš onen symbol (ve skutečnosti asi blok). Nicméně na tom omezení "bloku v bloku" by se nic nezměnilo.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
sumi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.pro.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD LT 2008
Stav: Offline
Bodů: 62
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sumi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2020 v 22:46
Pochopil jsem, že není možné doplnit blok do bloku resp. nahradit vyplněný text v referenci.

Není třeba doplnit symbol přímo do bloku, ale "pouze" na pozici textu. Tj. nebude součástí bloku, ale bude umístěn blok na bloku. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5408:Přiřazení barvy rastrovým obrázkům v AutoCADu.
Tip 5591:Jak předefinovat entity bloku na DleHlad?
Tip 11728:Výběr objektů dle měřítka anotací (poznámek).
Tip 6250:Možnosti zrcadlení textu v dynamickém bloku AutoCADu.
Tip 1926:Nefunguje změna výšky textu kót.
Tip 2426:Jak přebarvit blok vložený do výkresu?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,094 sekund.