Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2075 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Modkaz - viditelnost Model/rozvržení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Modkaz - viditelnost Model/rozvržení
    Zasláno: 14.zář.2020 v 08:17
Pokud máte odkazy s vice měřítky, tak při posuvu šipky by jste měl používat posouvání, ne jen taháním uzlu konce šipky. Pokud už máte rozhozenou polohu multiodkazu u různých měřítek tak můžete poloho synchronizovat - vybrat -> pravé tlačítko myši -> Měřítko objektu poznámky -> Synchronizovat polohy s více měřítky. Nebo si můžete v modelu poupravovat polohy multiodkazu pro každé měřítko zvlášť manuálně, stačí si v modelu nastavit konkrétní měřítko a pak hned vidíte polohy pro vybrané měřítko.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1034
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.zář.2020 v 12:10
V modelu mate meritko 2:1 a na papire 1:1. Annotativni Modkaz si pamatuje polohu sipky pro kazde meritko zvlast!
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.zář.2020 v 12:05
Dobrý den,
prosím Vás, nevíte někdo co s tím? Pořád jsem na to nepřišel.
v rozvržení ten odkaz ukazuje správně, ale v modelu jinde. Ta šipka přeci musí ukazovat do stejného místa ne? 

Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2020 v 07:50
No pořád jsem na to nepřišel, kde je problém. Ve velikosti v měřítku, to bych pochopil. Ale odkaz si s sebou snad nese informaci, do jaké souřadnice jsem ho zapíchnul a na co mě odkaz odkazuje ne?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 40779/MODEL_vs._ROZVRŽENÍ.png


Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 441
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2020 v 15:33
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2020 v 12:02
Dobrý den,
prosím Vás, kreslím v rozvrženích - respektive tam dodělávám odkazy pomocí Modkazu. V rozvrženích vidím odkaz správně, ale jakmile se přepnu do modelu, tak šipka odkazu není ve stejném bodě, jako v rozvržení.
Nevíte, v čem je problém?
Děkuji.
Lukáš Kolúch
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4873:Automatické přepínání viditelnosti hladin pro model/rozvržení.
Tip 7264:Určení editoru pro texty multiodkazů (MODKAZ).
Tip 7040:Jak zadat multiodkaz s ostrým zalomením?
Tip 12648:Jak obrátit zadávání voleb příkazu MODKAZ?
Tip 7763:Multiodkaz se speciálním orámováním.
Tip 2747:VIPPřepnutí mezi modelem a rozvržením nebo mezi rozvrženími je náhle pomalé.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.