Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
mnoho výkresů vložit do jednoho souboru |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
michal.s
Nováček Přihlášen: 08.kvě.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad2020, Inventor2020,.. Stav: Offline Bodů: 6 |
Téma: mnoho výkresů vložit do jednoho souboru Zasláno: 22.led.2021 v 06:51 |
Za mě to vzniklo tak že:
mám sestavu z několika dílů, pak dorazily další varianty kde se v další sestavě díly mění jen minimálně (např. délkou) Takže jsem použil původní sestavu, díly v ní přejmenoval přes "uložit a nahradit" upravil je a bylo. Nemusel jsem znovu řešit vazby atd. Přišlo mi to jako nejrychlejší způsob.
To samé i v .idw: už jsem měl původní sestavu zpracovanou do výkresů včetně všech dílu (1. list sestava a další listy jednotlivé díly, rozviny-vše okótované). Takže jsem vzal to původní idw uložil ho pod názvem nové sestavy a pak přes "nahradit referenci modelu" jen překlikal v jednotlivých listech starou sestavu za novou a staré díly za nov´. Nic jsem nemusel znovu kótovat (a nebylo toho málo), vkládat nové pohledy, nebylo třeba sestavy znovu pozicovat řešit tabulku prvku všechno se přeházelo "samo". Jestli existuje elegantnější řešení - sem s ním. Problém byl pak už jen s tiskem kde jsem chtěl mít v sólo více-listém pdf sestavy a v druhém jednotlivé díly. Tak jsem to chtěl sesypat a porovnat si je, vyřešil jsem to ale až při tisku do pdf. Z každého idw jsem vytiskl jen první list (sestavu) uložil jej a pak jsem dotiskl zbytek... m. |
|
sucha.ladislava
Zasloužilý člen Přihlášen: 31.led.2020 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad 2020, Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 125 |
Zasláno: 22.led.2021 v 00:31 |
Dobrý den,
nezkušení uživatelé nasekali výkresy, co list, to jeden soubor. Hrůza. V rámci jednoho projektu třeba dvacet samsostatných souborů... Děkuji za pomoc, vyzkouším Přeji hezký den
|
|
horalek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 392 |
Zasláno: 21.led.2021 v 20:58 |
ruční cesta je otevřít zdrojové IDW kliknout pravým tlačítkem na "List:..." (v okně prohlížeče výkresu), přepnout se do cílového IDW a dát vložit.
Musíte si ale dát pozor na Vlastnosti v rohovém razítku, pokud se odkazuje na iVlastnosti souboru výkresu (IDW) budete je mít na všech listech stejné. Vazba na model (pohledy, iVlastnosti do razítka) by měla být OK. Hromadně by se muselo nějakým makrem. Jen se tak zeptám, proč tuto operaci děláte? Pokud to není tajné. Je to trošku nestandardní.
|
|
michal.s
Nováček Přihlášen: 08.kvě.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad2020, Inventor2020,.. Stav: Offline Bodů: 6 |
Zasláno: 21.led.2021 v 20:46 |
dobrá odpověď, ale nic jsem se z ní nedozvěděl. Takže pokud mám např.: tři .idw soubory v každém x listů které odkazují na díly nebo sestavy vše v rámci jednoho projektu. Lze to a případně jak na to?
Díky m.
|
|
rys-kt4
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
Zasláno: 26.dub.2020 v 12:32 |
Sloučit v PDF souboru
|
|
JanB.
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21695 |
Zasláno: 24.dub.2020 v 13:42 |
Nezáleží ani tak na tom, kolik je v nich listů, jako spíš na tom, jaké modely odkazují.
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
jeniksedlacek
Diskutér Přihlášen: 18.dub.2005 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCad, Inventor Stav: Offline Bodů: 57 |
Zasláno: 24.dub.2020 v 11:48 |
Dobrý den,
jak rychle vytvořit z mnoha souborů *.idw, kde je vždy jen jeden výkres, jen jeden jediný soubor s mnoha listy? Děkuji |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,864 sekund.