Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4798 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Spočítání plochy objektu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
TroyMcLure Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TroyMcLure Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Spočítání plochy objektu
    Zasláno: 18.kvě.2020 v 13:19
Dobrý den,

potřeboval bych zjistit plochy objektů (různé strojní součástky,šrouby apod.) z dwg výkresů. Existuje nějaký dwg cad prohlížeč, který to dokáže nebo si musím pořídit autocad? Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20075
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 13:23
Myslíte povrchové plochy, 3D modelů v DWG? Standardní bezplatné prohlížeče DWG TrueView a View.autodesk.com sice umí odměřovat, ale obecné 3D povrchy ne.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
TroyMcLure Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TroyMcLure Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 13:38
Ano, přesně jak píšete, povrchové plochy 3d modelů. Takže jedině pořídit autocad že? A 2D plochy zvládnou spočítat Vámi zmiňované prohlížeče?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20075
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 14:47
2D plochy umí, ale zkuste si sám web prohlížeč http://viewer.autodesk.com nebo stáhnout DWG TrueView zde ze stránky Download.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20075
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 22:02
Pokud jsou ty objekty objemová tělesa, umí jejich povrchovou plochu odměřit i prohlížeč DWG TrueView nebo AutoCAD LT.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
TroyMcLure Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TroyMcLure Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2020 v 12:43
Děkuji, vyzkouším. A existuje nějaký prohlížeč, klidně placený, který zvládá počítání ploch obecných 3d povrchů?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20075
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2020 v 12:51
Asi bude záležet jak jsou v tom DWG reprezentované (Surface, Mesh, Nurbs...), ale měl by to zvládnout např. Autodesk Fusion 360 nebo Netfabb.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4657:Odstranění výkresových objektů z definice plochy.
Tip 8483:Jak aplikovat materiál jen na určitou plochu objektu?
Tip 4183:Součet ploch vybraných objektů.
Tip 5378:Jak přiřadit objektu více typů materiálů?
Tip 4318:Přiřazení materiálů AEC objektům v Autodesk VIZ.
Tip 6192:VIPRychlé poloprůhledné výplně pro zobrazení i tisk (Map, Civil).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.