Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2342 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Posun s vazbami

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Posun s vazbami
    Zasláno: 19.kvě.2020 v 12:32
Dobrý den,

chtěl jsem poprosit o radu. Rád bych se zeptal - mám zavazbeno zdivo se základy - viz. obr.
když zdivo posunu tažením, tak je vše v pořádku, ale jestliže zdivo označím, zvolím posun, napíšu o kolik, tak mi naskočí tabulka "Prvky budou odstraněny" - viz. rozbalená tabulka na obrázku. Nevím proč a jaký by v tom měl být rozdíl, když posunuji stěnu tažením nebo příkazem posun, kde mohu zadat o kolik.
Děkuji za odpověd (i)

Zbyněk Svoboda
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 30989/posun_s_vazbami.jpg


Zbyněk Svoboda
SŠS Jihlava
CAD učitel
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3438
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2020 v 13:56
Dobrý den, dít by se to nemělo, tipnul bych, že máte kóty zavazbeny k něčemu jinému. Když tu stěnu posunete, necháte odstranit vadné kóty a znovu zavazbíte, bude se situace opakovat? A druhá věc, čím je tvořen základ?
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2020 v 09:21
Dobrý den,
děkuji za "nakopnutí":) - základy mám stěnou.
Měl jsem totiž vazbu horní stěny (se kterou posunuji) k podezdívkovému zdivu. Potom vazbu spodních základů k podezdívkovému zdivu a vazbu horních základů ke spodním základům. Asi to takto nejde kombinovat. Z toho mi vyplývá obecně - když zavazbím první a druhou konstrukci, poté zavazbím třetí konstrukci ke druhé, nemusí to fungovat. Nebo se mýlím? Nebo může být rozdíl když vazbím hrany konstrukcí než osy?
Nicméně jsem zavazbil všechny konstrukce v řezu (nevím proč mě to nenapadlo dříve, než se s tím vazbit v půdorysu a přepínat výběr linií TAB) k hornímu zdivu osově - viz. obrázek, a funguje to, i když vyberu pro posun kteroukoliv konstrukci vše se mi posune správně. Ale každopádně díky za odpověď
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 30989/řez_2020-05-20_09-19-55.jpg


Z.Svoboda
Zbyněk Svoboda
SŠS Jihlava
CAD učitel
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2020 v 12:47
Dobrý den,
ještě bych měl další dotaz. Když nad otvor vložím sestavu překladu Porotherm, tutu sestavu zavazbím k ose okna, vše je při posunu okna OK. Chtěl bych ještě odstranit stěnu v místě překladu. Zkoušel jsem "Ořezat geometrii" - to nefunguje. Dále jsem upravil profil stěny a stěnu vyřízl v místě překladu. Nějakou vazbu tam asi neudělám, aby se mi při posunu okna měnila i pozice toho vyříznutí? Nevím jak se toto řeší.. hledal jsem, ale marně. Aby to bylo konstrukčně i výkazově správně a aby se dalo okno při návrhu jednodušše posouvat.
Děkuji za odpověď
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 30989/vyříznutí_zdiva_nad_oknem_kvůli_překladu.jpg


Zbyněk Svoboda
SŠS Jihlava
CAD učitel
Zpět nahoru
m3ph1st0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2020 v 13:33
Ideální je si upravit rodinu překladu a vytvořit v ní dutý tvar, kterým se po vložení nad okno ořeže stěna. Toto je z rodiny Heluz, ke stažení zde: http://data2.bimproject.cz/libraries/HELUZ.RA.CS.1.0.0.zip

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 35890/preklad.JPG


Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2020 v 13:46
Dobrý den,
zkusím to nějak upravit tu rodinu, ale ještě jsem to nedělal. Tak uvidíme. Každopádně moc díky!
Z.S.
Zbyněk Svoboda
SŠS Jihlava
CAD učitel
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2019, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2020 v 13:53
Dobrý den, už to funguje. díky
Z.S.
Zbyněk Svoboda
SŠS Jihlava
CAD učitel
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.