Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3598 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kopirovat s referencnim bodem skupinu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kopirovat s referencnim bodem skupinu
    Zasláno: 27.kvě.2020 v 10:53
Dobrý den,
prosím o radu jakým způsobem je možné nastavit, aby při kopírování s referenčním bodem SKUPINY došlo ke vložení zase skupiny nikoli "rozložené" skupiny.
Při klasickém kopírování před dialog pravého tlačítka to funguje, ale přes kopie s ref bodem ne

Děkuji za odpověď
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 11:01
Jak to myslíte? Skupina obsahuje konkrétní objekty. Když vybrané objekty zkopírujete a vložíte do stejného výkresu, už jsou to jiné objekty, ty nejsou členy původní skupiny. "Trvalé skupiny" jsou bloky, ty se vkládají jako reference na původní definici.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 11:13
Uvedu příklad:
nakreslím např dvě kružnice, ze kterých udělám SKUPINU.
Tuto SKUPINU mohu kopírovat v tom stejném výkrese 2mi možnostmi:
1) kopie s referenčním bodem
2) kopírovat výběr (přes nabídku pravého tlačítka myši)

v případě 1) se mi překopírují skupina kružnic jako dva samostatné objekty (kružnice)
v případě 2) se mi překopíruje skupina kružnic korektně zase jako skupina

Rád bych pomocí 1) překopíroval skupinu jako skupinu
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 11:33
Aha, rozumím. Ale funkce "Kopírovat výběr" nemá se Schránkou a funkcí "Kopírovat s ref. bodem" nic společného - to je klasický příkaz _COPY a ten jen u skupin zařídí, že vznikne nová, nepojmenovaná (anonymní, "*Axxxx") skupina obsahující kopie oněch přenášených objektů.

Čeho potřebujete dosáhnout? Funkce _COPY je z principu vždy "s referenčním bodem" - např. _COPY 0,0 udělá kopii skupiny v témže místě. Ale je třeba si uvědomit, že to je JINÁ skupina, obsahující JINÉ (ty zkopírované) objekty.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 12:35
Rozumím. Jsem zvyklý vše kopírovat s referenčním bodem, tozn funkce skopieref , jelikož ji mám nastavenou na programovatelné myši a vždy si určím referenční bod a poté kopíruji jak potřebuji, např něco dokreslím a poté vložím kopii.
funkce _copy (kopírovat výběr) je mi nepříjemná, jelikož v tu danou chvíli, co označím objekt ke kopírování, tak musím vkládat a vlastně to není ve schránce.

Tedy rád bych docílil, abych mohl mít ve schránce danou skupinu, kterou pak mohu vkládat zase jako skupinu, byť nevím zda je to možné ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 13:02
Oddělme dvě věci - pohodlnost ovládání a čistotu výkresu. Co do čistoty DWG výkresu není moc vhodné zahmyzit si DWG desítkami anonymních skupin (s každou kopií vzniknou další). Co do ovládání, s funkcí SKOPIEREF stejně nevyjdete pro oba případy. Příkaz KOPIE je ale také násobný, chová se podobně. Pokud jde o to zapamatování výběru, šlo by si do kontextového menu přidat makro pro _COPY _Previous.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 13:11
Bohužel ve schránce není informace o skupině a tak už nelze jednoduše vložit objekty ze schránky jako skupinu.
Pokud by Vám to pomohlo, tak můžete entity ze schránky vložit jako blok s vygenerovaným názvem.
Pokud by jste chtěl mít vložené entity jako skupinu, tak by jste si na to mohl udělat nějaké makro a přiřadit mu klávesovou zkratku.
Makro by obsahovalo tyto příkazy:
_pasteclip
rozlož _L
skupina _p

Nepotřebné bloky by jste pak na konci vyčistil. Mám jen LT verzi. V plné verzi by to možná šlo udělat lépe pomocí autoLispu.

Kopírování přes schránku používám převážně při kopírování do jiného výkresu. Ve stejném výkresu výjimečně.

Upravil Petr75 - 27.kvě.2020 v 13:14
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 13:14
_Copy_previous funguje, ale musím znovu určit bod, kterým vkládám kopii, jde to, aby si to pamatovalo i stanovený bod, který jsem vybral při předchozí kopii ?
Čistota výkresu - rozumím, ale má to pro mne specifické využití, které je pohodlné pouze v daných výkresech, na kterých spolupracují kolegové z technologie...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5494:Jak přiřadit stávající body do určité skupiny bodů?
Tip 10286:Jaká skupina bodů je určující, když COGO bod spadá do více skupin?
Tip 7172:Snadný převod bodů Civilu na bloky s atributy.
Tip 6117:Hromadná změna výšky bodů v Civil 3D.
Tip 7263:Kritická chyba při zobrazení vlastnosti skupiny bodů v Civil 3D.
Tip 10255:Obálková křivka skupiny 2D či 3D bodů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.