Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3625 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Stromy v půdorysech

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Online
Bodů: 3560
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Stromy v půdorysech
    Zasláno: 24.lis.2020 v 22:01
Jde to i bez dwg (toho se snažte pokud možno vyvarovat), byl jste skoro u cíle:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/plant1.PNG


u mne ten pokus s vysunutím v té rodině základny funguje jak má.
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 10:57
Po odeslání příspěvku mě napadl ještě způsob vložit do rodiny dwg blok, který v sobě má už i šrafu (plná výplň v barevnosti). Ten už se rozšiřuje s výškou stromu a k mému překvapení na něj funguje i přepsání barvy a průhlednost. 

Odpověděl jsem si sám, omlouvám se za možná zbytečný příspěvek. Pořád se učím.
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 10:48
Zdravím Vás,

mám dotaz ohledně stromů. Využívám RPC stromy, které jsou součástí Revitu. Upravil jsem si vzor v půdoryse a vše mi parádně funguje.. S vyšší výškou stromu je strom širší i v půdoryse atp.

Ale chtěl bych mít v situacích stromy s plnou výplní, ideálně třeba i s nějakou průhledností. Barevnost neřeším, tu si můžu upravovat přímo v rodině pro předmětný projekt. Průhlednost si pak můžu nastavit třeba v přepsání viditelnosti.

Ani za nic se mi ale nedaří udělat vzor s plnou výplní, která by se rozšiřovala s šířkou stromu (viz přiložený screen). Zkoušel jsem výplňovou i maskovací oblast zamknout ke geometrii, ale zcela to ignoruje. Zkoušel jsem si udělat i vysunutí, které by bylo ve 3D vypnuté. Vysunutí jsem zamknul ke geometrii, ale při rozšíření stromu zůstal v původních rozměrech.. Zkoušel jsem více způsobů, ale dojít k cíli se mi nepovedlo.. Máte nějaký nápad jak toho dosáhnout, nebo víte, co dělám špatně?

Samozřejmě by se dalo použít i Dynamo a na místa RPC stromů dát nějakou 2D komponentu detailu, ale u něčeho takového bych očekával, že to Revit bude zvládat sám..

Využívám Revit 2020.2

Děkuji,
V.C.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98445/Stromy.png

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,277 sekund.