Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4905 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

revit zaciatky

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 891011> archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2021 v 14:59
Buďte za ně rád, až se vám něco stane s modelem, můžete se k nim vrátit. Jinak počet se dá nastavit v nastavení při Ulož jako > Možnosti je tam počet záloh.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2021 v 14:58
ahoj
kde zmenim hrubku ciary
pre prvky ktore su zo stykom zo vzduchu....mam ju celkom hrubu  chcel by som tensiu
vdaka
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2021 v 14:24
AHOJ
da sa nejako upravit poradie nazvov vazieb ktore sa mi ukazuju v ponuke?
chcem aby prioritne boli prve a zoradene ako potrebujem a potom na konci aby boli vedlajsie vazby 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/NAZVY.png



vdaka
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2021 v 14:51
Ne, je to podle výšek
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2021 v 08:34
ahoj
mam označenu hranicu miestnosti
posunul som okno cize plocha miestnosdti sa mi zmenila
ale upravim to ohranicenie miestnosti stale to bere tu povodnu plochu
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/111.png

Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2021 v 12:49
ahoj
viete mi poradit prečo sa mi navzajom nespajaju steny?
medzi stenou a izolaciou mam hrubu ciaru

vlavo som si to rucne spojil cez "spoj"
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/1.jpg

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1097
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2021 v 12:53
Musíte to holt ručně pospojovat všechno... nebo použít nějakou nástavbu (plugin)
POZOR 
- na pořadí při vybírání prvků ke spojení... není jedno na co kliknete jako první
- nezapomeňte na příkaz "Switch Join" ;-)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.pro.2021 v 21:07
ahoj
viete i prosim povedat preco v nastaveni "Rozsah pohledu"
neviem manipulovat s nastavenim "Rovina rezu" a "Dolni"
a preco v "Hloubke pohledu" nemam moznost podlazia Zaklady ked ho mam vytvorene
vdaka
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/44.jpg

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.pro.2021 v 10:14
Jste v RCP - pohled na strop, tedy nahoru, takže hloubka pohledu směřuje vzhůru.
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 35
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2022 v 13:08
Dovolím si využit toto téma na jeden rychlý dotaz.. Je šance nějak vykázat hostitele prvku? Mám rodinu pro prostupy a chtěl bych vykázat jestli je vložená do stropu, nebo zdiva.. Pole hostitele ve vlastnostech výkazu bohužel nevidím.. Nějaký tip?

Doplním: Jedná se o rodinu, která je udělaná jako "obecný model plošný"

Děkuji, V.C.


Upravil VojtechC - 10.led.2022 v 13:12
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2022 v 20:05
Přímo ne, ale s jednoduchým Dynamem klidně, třebas takhle:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/d1.png



Připojené souboryzipuploads/74/d1.zip


Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2022 v 13:34
ahoj
mam dotaz ohladne oznacenia miestnosti
menim dispoziciu bytu
vymazal som miestnosti a cisla a nahodil nove miestnosti...chcem im priradit znova to iste cislo a vypise mi to ze toto cislo je uz zadane
kde viem najst nejaku tabulku kde zrusim duplicitne oznacenie
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2022 v 13:40
Parametr číslo místnosti je interně v revitu nastaven(nelze změnit), že je unikátní.
Přesto můžete stejné čístlo použít xkrát, ale vždy vám vyskočí hláška, že bylo použito.

Prosím ve fóru zakládejte na nové otázky/témata nové vlákno.
Pro další uživatele, kteří budou hledat podobný dotaz, takto nenajdou odpověď.

děkuji.

Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3714
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2022 v 16:29
Původně odeslal(a) johny.alias johny.alias napsal(a):

ahoj
mam dotaz ohladne oznacenia miestnosti
menim dispoziciu bytu
vymazal som miestnosti a cisla a nahodil nove miestnosti...chcem im priradit znova to iste cislo a vypise mi to ze toto cislo je uz zadane
kde viem najst nejaku tabulku kde zrusim duplicitne oznacenie
Tabulka místností umožňuje zobrazit i místnosti, které nejsou osazené v modelu /byly smazané/, ale drží si původní číslo. Z tabulky je nutno smazat, pak můžete osazovat místnosti znovu s původními čísly.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Online
Bodů: 6117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2022 v 16:42
Doplním ještě, že již vymazaná místnost sice není umístěná, ale je evidována, aby mohla být znovu použita, viz řádek pod pásem karet, kde můžete z roletové nabídky vytvořit buď novou místnost, nebo použít ty neumístěné.

Za to vytváření individuálních vláken bych se též přimlouval. I když na druhou stranu, kdyby si někdo, kdo začíná s Revitem toto vlákno prošel, tak je to pro něj takový malý manuál ;-).

PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2022 v 09:56
dobrý deň
ďakujem za reakcie
čo sa týka samostatných vlákien..
spravil som to takto schválne a dal tomu príslušný názov aby som tu mohol rozoberať viec témat súčastne a bolo to všetko pokope a viem sa k tomu ľahko vrátiť
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2022 v 11:42
AHOJ
kreslim dvere ako nastavit aby som ich rovno umiestnil do spravnej polohy
ukazuju sa mi tam ciastkove koty ale na os
ako spravit aby sa ukazovala od hrany najblizej steny?
vdaka


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/626.jpg


Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2022 v 12:40
ahoj
ide nejakl nastavit skratka alebo prikaz pre žiarovku - "zobrazit skryte prvky"
idem cez nastavenie skratiek KS ale nevidim tam ten prikaz v ponuke na priradenie skratky
vdaka
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 891011> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.