Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4568 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

revit zaciatky

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 45678 9> archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Online
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2021 v 07:28
Dá, jedna z variant je např. použití zábradlí s profilem oplechování.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2021 v 08:58
vytvorit plech v rodine sablona "Profil zabradli?"






taaketo neco sem si tam skusil nmakreslit ale vobec mi to nejde dat do modelu
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2021 v 14:03
ahoj
viete mi poradit preco mi takto vykresluje ukoncenie schodiska
chyba tam koncova dlazba a stupen
ako to opravit? vdaka


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/schody.png


Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čvc.2021 v 23:35
Původně odeslal(a) Žufi Žufi napsal(a):

Aaano, to by mělo být ono.
konstrukce Železobeton do nosné části, polystyren do izolace.
zkuste uvidíte sám.

no skusam to ale vobec to nejde
stale mi polystyren zasahuje do nosnej steny
a navyse to z tej steny aj vykresluje a musim to stale preklikavat
v archicade sa nejak urcovala priorita materialu myslim a to niecomu takemu zabranovalo
viete niekto poradit?
vdaka
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/reviz.png

Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 08:31
ahoj
nejako zvlastne sa mi zacal vykreslovat model
so skrytimi ciarkami mal som ho pred tym cisty
skusal som poprepinat "jemny hruby" a "realisticke zobrazenie, dratovy model" a pod ale nic

viete poradit vdaka
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/obr.png

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Online
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 08:36
Díval jste se do filtrů pohledu, zdali tam nemáte nastavený nějaký přepis?
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 08:54
dobry den
da sa ten filtr nejak resetovat na povodny?
vobec sa v tom nevyznam a ci sa nieco zmenilo nejak som sa v tom nehral
bol som v tom filtry co je cez skratku VV
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Online
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 10:01
Zkuste si filtry odstranit a hned zjistíte, zdali je barevnost způsobena přepisem aplikovaných na filtry.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 14:12
neviem ci toto bude filtrami
skor ako by sami zobrazovali setky skryte hrany skytych objektov za pohladom
da sa to náiekde vypnut?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/REZ.png


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Online
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 15:03
Zkuste pohled duplikovat, někdy to pomůže. Případně prosím někam vyvěste soubor, aby se tomu bylo možné podívat na zoubek.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 15:50
Buď máte nějaký objekt hodně vzdálen od modelu - zkuste zoom /extense anebo, z nějakého důvodu se posunula kamera (hodně daleko od modelu) a pak to dělá tyto neplechy.  Pak zkuste buď ručně posunout umístění kamery 3D pohledu (uvidíte ve vlastnostech) anebo 3Dpohked smazat a on se vám pak udělá znovu, sám... Anebo zkopírovat pohled, já píše PepaR. 
Také zkuste zapatrat ve fóru, před cca 2 měsíci se toto tady řešilo ;-l
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 20:48
ahoj
stiahol som si tuto kotu do revitu
ale nikde sa mi nezobrazuje medzi vyskovimi kotami
je nejaky postup aby som nasiel kam sa mi ulozila?
dik
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2021 v 07:46
no nakonec sem stlacil na ten stvorec pohladov co je v rohu hore a ide to
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2021 v 09:54
Ahoj
vytvoril som si skupinu filtrov na prvok a priradil im farby
chcel by som si ale tie filtre vypnut a mat to v povodnom vzhlade
ked ale z filtrov odstanim tu skupinu tak po opatovnom nahrani jej zase musim priradit farby
da sa to nejak jednoducho sptavit aby som sa mohol prepinat ako chcem a zostalo to zachovane?
vdaka


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/filtre.png





Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2021 v 15:13
ahov viete mi poradit ako spravit sipku na schodisku
tak aby mi pokracovala az do konca a niekde sa mi vobec nezobrazuje


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/schodyy.png


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3672
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2021 v 21:01
Původně odeslal(a) johny.alias johny.alias napsal(a):

Ahoj
vytvoril som si skupinu filtrov na prvok a priradil im farby
chcel by som si ale tie filtre vypnut a mat to v povodnom vzhlade
ked ale z filtrov odstanim tu skupinu tak po opatovnom nahrani jej zase musim priradit farby
da sa to nejak jednoducho sptavit aby som sa mohol prepinat ako chcem a zostalo to zachovane?
vdaka


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/filtre.png





Šablona pohledů- View Template

Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2021 v 13:49
ahoj
chcem si premenovat OS inak ale vypisuje mi to ze tento nazov je uz pouzivan
nikde ten nazov nemam ale kedysi som ho pouzil a potom tu os zmazal ale revit si to asi stale pameta
ako sa dostanem k tej osi a vymazem ju zo systemu? vdaka
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2021 v 13:51
uz som to vytriesil
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 45678 9> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.