Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2601 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Blok s atributmi v rôznych hladinách

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
j.jusko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2021
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace j.jusko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Blok s atributmi v rôznych hladinách
    Zasláno: 18.kvě.2022 v 14:33
Dobrý deň,
Vedel by mi niekto poradiť ?
Pri tvorbe bloku používam 3 atribúty z ktorých každý je v inej hladine aby bolo možné vo vyslednom výkrese kde bude blok použitý tieto informácie skryť jednotlivo. Zvyšok bloku je v hladine 0.
Ak však celý blok vo výkrese presuniem do skrytej hladiny dané atribúty sú stale zobrazené nakoľko sa nachádzaju v inej ako vypnutej hladine. Existuje nejaká možnosť nadradenej hladiny pre blok aby ho bolo možné skryť celý? Neviem či som to popisal zrozumiteľne.
ďakujem za radu.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2022 v 14:37
Dobrý den,
zkuste prosím hladinu, ve které máte blok, nevypínat (žárovkou) ale MRAZIT (vločka)


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2022_05_18_01.png


JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
j.jusko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2021
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace j.jusko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2022 v 14:41
Ďakujem . Takto to funguje presne ako chcem. To by ma vôbec nenapadlo.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2394
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2022 v 14:43
Mluvíte o VYPNUTÉ (žárovka) nebo ZMRAŽENÉ (vločka) hladině?
S atributy pro tento příklad nemám zkušenosti, ale s čarovou kresbou to funguje tak, že
- blok obsahuje hladiny B a C je vložen v hladině A - pokud ji zmrazím, není vidět nic, pokud jivypnu, tak hladiny B a C zůstávají vidět
J. Mantlík

Zpět nahoru
j.jusko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2021
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace j.jusko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2022 v 14:47
Áno rovnako sa to správa aj s atribútmi. Len som nevedel že ak to zmrazím tak sa skryje všetko.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8858:Přesun všech bloků obsahujících určitou hladinu do této hladiny.
Tip 2426:Jak přebarvit blok vložený do výkresu?
Tip 7312:Rychlý výběr všech objektů v dané hladině nebo všech bloků ABC.
Tip 2036:VIPJak vypnout uchopování na dané hladiny, segmenty šraf nebo určité typy entit? (3 metody)
Tip 6534:Nejde mi vymazat hladina výkresu (obsahuje objekty).
Tip 10573:Čtyři metody rozložení bloku v AutoCADu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.