Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7335 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export Mechanických zařízení do ifc

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2023 + Cadkon2023, Revit2023
Stav: Offline
Bodů: 154
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export Mechanických zařízení do ifc
    Zasláno: 27.bře.2023 v 08:02
Zdravím, 
mám od vzduchaře model v Revitu, potřebujiu z něj udělat ifc. "Výústky vzduchotechniky", "potrubí", "příslušenství portrubí" i "trubky" se v ifc zobrazí. Ale "mechanická zařízení" prostě ne. Můžete mi prosím poradit, co mám kde nastavit, abych měl ifc kompletní? 
všechny možnosti, co mi Revit 2023 defaultně nabízí jsem zkoušel, bez úspěchu
Prozatím jsem to vyřešil změnou typu rodiny z "Mechanické zařízení" na "obecný model". Sice se odpojily trubky, ale v ifc vidím všechno. Ale to asi není systémové řešení. 
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 275
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2023 v 08:52
Standardní nastavení exportu u Mechanického zařízení je do třídy IfcBuildingElementProxy. Překontrolujte nastavení mapování kategorií Revitu na třídy IFC (Soubor > Export > Možnosti > Možnosti IFC). Pro každou rodinu můžete přímo ve vlastnostech instance nastavit do jaké třídy se má exportovat (parametr Exportovat do IFC jako). 
Případně aktualizaci exporteru můžete stáhnout zde: CAD Forum - IFC for Revit 2023 (V23.2.5) - updated IFC import/export module (free)
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3931
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2023 v 09:17
My máme nastavené Mechanical jako IfcMechanicalFastenerType a nemáme s tím problém. Ono je potřeba si uvědomit, že exportér z Revitu podporuje jen některé IFC typy a tomu se musí definice exportu přizpůsobit. Zápis do IfcExportAs v nových verzích už ukazuje, co se dá zvolit.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8310:Jak uložit projekt Revitu do starší verze?
Tip 9050:IFC export z Revitu - včetně ifcXML nebo ifcZIP
Tip 13763:Při pokusu o export IFC 4x3 mi Civil hlásí IFCINFRAEXPORT jako Neznámý příkaz nebo je projekt posunut vůči počátku.
Tip 14049:Proč mi export z Civilu 3D do IFC 4.3 neexportuje povrchy a tělesa?
Tip 14023:VIPNefunguje export z Revitu do SCIA (R2S) - No elements of the specified type is found
Tip 8602:Zlepšení kvality IFC exportu z Revitu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,830 sekund.