Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8579 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Promítnutí z PP

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
katerina.stefkova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace katerina.stefkova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Promítnutí z PP
    Zasláno: 04.bře.2024 v 14:26
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jde nějakým způsobem promítnout bod z PP do situace?
Pokud to jde, tak jak prosím?
Děkuji za radu.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2024 v 14:55
V autocadu asi ne, ale v Civilu ano
J. Mantlík

Zpět nahoru
katerina.stefkova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace katerina.stefkova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2024 v 20:27
A jak prosím v Civilu?
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2024 v 08:39
To byste ale musela dělat vše v civilu od začátku, tj.
šablona -> povrch -> trasa -> profil -> popisky trasy -> export do acadu

pak můžete mít v situaci výšky libovolného bodu trasy
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2024 v 08:42
Jo a je tu ještě i řešení tužka, papír i bez civilu.
Ale pak doporučuji si dát počátek podélňáku do bodu "0, 10x srov. rovina", pak si jednoduše z podélňáku odečtete staničení a výšku bodu
J. Mantlík

Zpět nahoru
katerina.stefkova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace katerina.stefkova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2024 v 09:46
Vše mám dělané v civilu, jak píšete. Z trasy objekty promítnu do PP, ale opačně nějaký bod z PP promítnout zpět do situace nevím jak.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2024 v 10:20
Přes popisky trasy
Přidat popisky -> přidat popisky trasy ->typ:osová vzdálenost ve stan.-pevný bod, -> styl: výška profilu v bodě
J. Mantlík

Zpět nahoru
katerina.stefkova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace katerina.stefkova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2024 v 12:11
Děkuji.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 33:can not find net licence
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?
Tip 1897:Neznámý příkaz AMCOPYRM.
Tip 170:net version cannot find licence
Tip 73:Ve vystínovaném módu se ztrácí kurzor (gr.karta 3DLabs).
Tip 173:Jak uložit výkres z AutoCAD Mechanical 2000 PP do R14+G14 bez ztráty dat?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,824 sekund.