Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5466 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

VYPÁLENÍ DĚR NA PLECHOVÉ MASCE

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: VYPÁLENÍ DĚR NA PLECHOVÉ MASCE
    Zasláno: 06.bře.2024 v 17:50
DOBRÝ DEN.
DOKÁŽE MI PROSÍM NĚKDO PORADIT S POSTUPEM.MÁM PLECHOVOU MASKU KDE ČELO JE ROVNÉ A OBA KRAJE JSOU STOČENÝ DO OBLOUKU PRUMĚRU 300 MM.NYNÍ POTŘEBUJI PO CELÉ DELCE VYPÁLIT DÍRKY.PO CELÉ DELCE I V OBLOUKU A NĚKOLIK ŘAD NAD SEBOU.UDĚLAL JSEM PLECHOVÝ MODEL.DIRKY DOKÁŽU UDĚLAT POMOCÍ OBDELNÍKOVÉHO POLE ALE JEN V ROZVINU.JAK DÁM DO STOČENÉHO TVARU DIRKY ZMIZÍ.
PROSÍM O RADU JAK POSTUPOVAT.POTŘEBUJI NECHAT VYPÁLIT PLECH S DIRKAMI A PAK KONCE NA VÁLCÍCH STOČIT.
DĚKUJI PŘEDEM I ZA JAKÝKOLIV ODKAZ.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/Image_1.png

Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2024 v 18:07
Dobrý den,
díry nemůžete dělat v rozvinu, uděláte je prostředí ohnutého modelu (viz obr.). Nejprve použijete "rozvin", vytvoříte pole děr a potom "znovu ohnout" (příkazy také viz obr.).
Důležité je při rozvinu a zpětném ohnutí vybrat stejnou plochu, podle které se plech rovná resp. ohýbá (ve Vašem případě to bude ta rovná plocha z čela).

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/rozvin.jpg

Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2024 v 20:21
DOBRÝ VEČER.
DĚKUJI ZA RADU ALE NEVÍM ASI JAK UDĚLAT OHNUTÝ MODEL.
JSEM SAMOUK A TAK JSEM TENTO MODEL DOKÁZAL UDĚLAT JEN JAKO PROFILOVÝ OHYB.
A TO TAK ŽE JSEM V NÁČRTU UDĚLAL TY DVA POLOKRUHY O PRUMĚRU 300 MM A PAK MEZI DAL ROVINU 1700.POTÉ JSEM ZVOLIL PROFILOVÝ OHYB NA VÝŠKU 1000 MM.
A ZÁHADNĚ NEMOHU NAJIT TY DVĚ IKONKY CO TAM MÁTE VY :)
JE TO SE MNOU TĚŽKÉ :)
NEMOHL BYS - TE PROSÍM PŘILOŽIT IPT ? TŘEBA BYCH TO LÉPE POCHOPIL.
HLEDAL JSEM NĚJAKÉ VIDEO S POSTUPEM A NIC.
A V UČEBNICI TO TAKÉ NEMÁM :)
ALE I TAK DĚKUJI BUDU ZKOUŠET 
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2024 v 20:54
Dobrý večer,
model jsem tvořil také přes "profilový ohyb" (viz obr.)
Bez těch ikonek se bude díl špatně vytvářet. Nevím v jaké verzi se tyto příkazy objevily, ve verzi 2019 již byly, verze předtím si nepamatuji...
Přiložený model je vytvořený ve verzi 2023, snad ho otevřete.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/náčrt.jpg



Připojené souboryiptsoučást.ipt
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2024 v 21:21
DOBRÝ VEČER.
SOUBOR BOHUŽEL NELZE OTEVŘÍT MAM 2020 :)
JÁ JSEM TÉŽ MODEL UDĚLAL JAKO PROFILOVÝ OHYB.
UŽ JSEM NAŠEL IKONKY.ALE KDYŽ DÁM PŘEJÍT NA ROZVIN - TAK SE MI UDĚLÁ ROZVIN 
V ROZVINU DÁM ZAHÁJIT NÁČRT-DÍRA-OBDELNÍKOVÉ POLE ALE VŠE SE MI DĚLÁ VE SPODNÍ ČÁSTI VIZ OBR.
JAK DÁM ZPĚT PŘEJÍT NA OHNUTOU SOUČÁST DIRKY ZMIZÍ :)ALE DĚKUJI
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/Image_2.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/Image_3.png

Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2024 v 21:37
Do rozvinu vůbec nepřecházejte! Vše, co v něm vytvoříte, se v modelu nezobrazí.
Když už se našly ikonky, tak do cíle dorazíme.
Vyberte první ikonku, ta se také jmenuje "rozvin", ale je určena k tomu, abyste na rozvinutém dílu vytvořil potřebné úpravy (ve vašem případě díry) a potom to vrátit do ohnuté podoby pomocí druhé ikonky "znovu ohnout".

U obou příkazů je postup stejný:
- vyberete "nepohyblivou referenci (A)" - rovnou plochu (čelo dílu),
- zvýrazní se vám ohyby, které můžete narovnat,
- vyberete ohyby, které chcete narovnat (ve vašem případě oba),
- díl bude narovnaný, takže tam doděláte díry a ohnete obdobně zpět - je nutné vybrat stejnou plochu jako "nepohyblivou referenci (A)".
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2024 v 22:45
HEUREKA.
DĚKUJI MNOHOKRÁT ZA RADU - UŽ SE TO POVEDLO A POSTUP PODROBNĚ ZAPSAN DO NOTESU.MUSEL JSEM SI PŘEPNOUT IKONY NA PÁSU KARET.
JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJU ZA TRPĚLIVOST.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3507:Jak znázornit závity děr plechových součástí?
Tip 5834:Rychlé popsání ohybů plechové součásti Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,852 sekund.