Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 06.úno.2008 v 14:40 |
Situace: jeden konstruktér nakreslí výkresy s použitím Mechanicalu 2007.
Pak někdo jiný tyto výkresy otevře a přeuloží pomocí Mechanicalu 2008.
Při opětovném pokusu o otevření výkresu v Mechanicalu 2007 se buď otevře s proxy grafikou nebo varuje a otevře se bez pozic, infobodů apod. To je zřejmě způsobeno přítomností/nepřítomností enablerů na damém počítači. Jenže funkčnost prvků Mechanicalu ve verzi 2007 je již u těchto výkresů ztracena. Dájí se nějak migrovat objekty Mechanicalu 2008 zpět na verzi 2007?
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Beru zpět - v Mechanicalu je volba Ulož jako...
Já jsem to otevíral v AutoCADu a tam samozřejmě byla jen možnost AutoCAD 2007.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21892 |
![]() |
Ujistěte se, že použijete při volbě formátu verzi "Mechanical" - popř. přímo příkaz AMSAVEASACADMxxxx - viz Tip 3448.
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji, pane Michle - právě jsem horečně hledal, jak je příkaz Mechanicalu pro uložení v nižší verzi. Už to mám zapracované do svého generátoru scriptů a funguje to fajn. :-)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Přece jen ještě dotaz. Když otevírám výkres uložený M2008 pomocí M2007, požaduje to po mně doinstalování čínštiny a korejštiny. Nevíte proč? Usuzuji, že je to způsobuje automatické hledání enablerů na webu, ale trochu mne to otravuje.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 279 |
![]() |
Perfektní věc v Mechaniklu je přednastavení, v jaké verzi má ukládat. Nás bylo v kanceláři 6 lidí a 3 verze cadu. Nastavili sme si všeci jen jednou ukládat do té nejstarší verze a pak sme se tím už nemuseli zabývat.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
![]() |
Poraďte mi, prosím, kde se to nastavuje. Já vidím jen v možnostech nastavení verze Autocadu (Pomůcky - Možnosti - Otevřít a Uložit - Ukládat jako). Ale to právě není to, co chci. Uživatel má nastveno v Mechanicalu 2008 ukládání ve formátu "Výkres AutoCADU 2000", ale takto uložený výkres nefunguje v Mechanicalu 2007.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 279 |
![]() |
Měl jsem na mysli to co jste napsal že nechcete, ale nám to fungovalo.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
CIL/CZECH/ ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 15 |
![]() |
Jo tenhle problém znám taky až moc dobře a to stačí aby se výkres uložil v té verzi v jaké je nebo při ukladáni uložit jako nastavila nizší verze nebo v možnostech> uložit a tam nastavit ukládání ve verzi (nizsi).
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,164 sekund.