Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Barrinoss ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 28.pro.2008 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD, Revit, 3ds Max Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 28.pro.2008 v 19:31 |
Ahoj všem !
Mám dotaz (snad se neopakuji). S Autocadem v rovině už mám dost zkušeností a rozhodl jsem se něco málo přiučit i v trojrozměrné grafice. Chtěl bych se naučit modelování různých objektů ( převážně domů ) v 3d grafice. Sehnal jsem si tedy ke stávajícímu Autocadu i Revit Architecture. Poradťe prosím v čem by bylo 3d modelování nejefektivnější ! Potřebuji dosáhnout co nejrealističnější efekt. Poté bych do projektu dosadil menší animaci v 3ds Maxu. Co je tedy pro 3d grafiku domů lepší ? Autocad nebo Revit ? Díky moc za rychlou radu ! |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Pokud se vám jedná o stavařinu, tak určitě Revit.
Revit umí výměnný formát FBX, který můžete využít v 3D Studiu MAX a od verze 2009 je jeho součástí renderovací jádro Mental Ray.
|
|
![]() |
|
Barrinoss ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 28.pro.2008 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD, Revit, 3ds Max Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Ale 3ds Max umí také bez problému využít 3d objekty s koncovkou .dwg a navíc se mi zdá, že v Autocad vytvořím o něco detailnější např. exteriér domu než v Revit. Možná se však mýlím. A když dávám import objektu v 3ds Max z Revit, tak mi tu koncovku .rvt přehlíží, jakoby nebyly kompatibilní mezi sebou. Při importu mezi Autocad a 3ds Max žádné problémy nejsou. No co, jsem v tomhle začátečník :), díky za rady. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Ano, to máte pravdu. Při importu mezi AutoCADem a 3D Studiem MAX nejsou žádné problémy, nicméně to nesouvisí s Vaším původním dotazem.
Je důležité se nejprve zeptat co od 3D softwaru očekáváte. Pokud Vám jde pouze o vizualizace, postačí Vám 3D Studio MAX, pokud potřebujete již něco více a tím je např. tvorba výkresové dokumentace ve stavebnictví, výkazy prvků atd., tak je jasnou volbou Revit, popř. AutoCAD Architecture. Upravil PepaR - 31.pro.2008 v 15:19 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,202 sekund.