ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTisk v rendru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JerryCZ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.zář.2009
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD Inventor Suite 2011
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tisk v rendru
    Zasláno: 08.dub.2010 v 10:04
Dobrý den mám tento problém. Nakreslíl jsem zařízení ve 3D potom ho rozebral aby se dal výsledný obrázek použít do katalogu náhradních dílů. Otočil jsem zařízení do Iso JV pohledu a ten si zvolil jako půdorys. Do takto vytvořeného půdorysu jsem doplnil popisky (čára, kolečko, číslo). Vlastní problém je v tisku. Když dám tisk a nastavím dle zobrazení tak se mi vytiskne vše, ale ve zhoršené kvalitě a ješte ke všemu popisky šedivé. Když dám tisk přes render tak je to perfektní hrany hladké, čísla černá ale zmizí mi čáry a kolečka popisků což je docela problém. Zkoušel jsem hladiny, barvy, tloušťky čar a nic. Může mi někdo poradit. Děkuji.
(Poslal bych obrázky ale nemohu je vložit.)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2010 v 10:22
Asi bych šel cestou vyrendrovat pouze model do obrázku, ten pak natáhnout do cadu a pak popsat. Rendrovat popisy mne nikdy nenapadlo.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Bodů: 538
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2010 v 13:06
Přeji příjemný jarní den
Popisy i čáry lze rendrovat pokud je převedu na 3D prvky např zdvihem. Nestojí to za námahu. Varianta popisu vyrendrované bitmapy je jistá a jednoduchá.
Jan Kosík
Zpět nahoru
JerryCZ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.zář.2009
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD Inventor Suite 2011
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2010 v 09:13
Teď mi vyvstal další problém. Když dám tisk do JPG render v maximální kvalitě nabízí mi to rozlišení max 100 DPI což je hrozně málo. Kde se to ještě může přenastavit nebo na čem je to závislé. Děkuji
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2010 v 09:38
Áno dá sa to riešiť prevedením na 3D prvky ale spravil som to pár krát, vždy to robím podložením vyrendrovanej mapy do 2D a potom dorobím popisky. Ked si v 3D zafixujem kameru tak potom stačí už len uploadovať obrázok cez XREF a popisky sedia tam kde majú.

Samotné číslo DPI moc nevraví, potrebujete k tomu druhý údaj - rozmer obrázka alebo rozlíšenie. Pre tlač obrázku na ktorý sa budete dívať z bežnej vzdialenosti Vám treba minimálne 300 DPI. Takže zväčšite DPI alebo ešte lepšie rozlíšenie, podľa toho na aký rozmer to budete tlačiť.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2010 v 09:41
Buď rendrujete (a v rendru si nastavíte rozlišení obrázku) a výsledný obrázek uložíte jak je, anebo tisknete do JPG (pomocí DWGtoJPG) a tam si taky můžete zvolit rozlišení (velikost - počet bodů).
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6322:VIPRevit 2009 rendering s předdefinovaným pozadím (např. fotografií)
Tip 10247:Nastavení parametrů rendrování v AutoCADu 2016.
Tip 9234:Jak změnit šedivé pozadí v rendru Revitu?
Tip 7361:Obrázek v pozadí rendru Revitu.
Tip 6846:Jak do Revitu naimportovat nový soubor .RPC?
Tip 924:Jak získat hezký obrázek sestavy z Inventoru (ve vysokém rozlišení)?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,152 sekund.