Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
santa ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 06.kvě.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: 2010 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 25.led.2013 v 16:43 |
Zdravím. Při tisku z rozvržení, mně Cad2010 i 2013 netiskne půlku horního řádku textu při horním okrají výřezu. (truetype písmo Arial Narrow) - v dřívějších verzích jsem to nezaznamenal. Lze se tomu bránit povytažením horní části výřezu, aby nad textem bylo výrazně víc místa, ale někdy to nejde.
Příklad použití: v modeláku jednotná legenda, v rozvržení si výřezy legendy poladím skutečně použité šrafy - takže nová legenda je třeba ze 3 výřezů. Náhledy v pořádku, pdf taky, ale tisk je takový, že čáry jsou v správně (obdélník se šrafou), ale text je horizontálně vykreslen od půlky řádku dolů. jiný příklad: v levém horním rohu napsán název výkresu, která je opět shora z půlky nevytištěn, přitom čáry jdou až k hranici výřezu. Zkoušel jsem pohledat a našel jsem řešení, kdy při tisku zaškrtneme tisk písma jako grafika, ale text vychází mírně rozmazán (podobně jako při tisku z pdf), tisk trvá 10x déle, což je pro mě řešení nedostačující. Neví někdo jak z toho ven? Ovladače tiskárny mám aktuální. dík, Santa |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22004 |
![]() |
Máte oříznut i banner (text) s informací o studentské verzi?
Ořezávání textu je věc driveru - na jaké zařízení tisknete? Cest k řešení existuje více - např. tisk přes DWF, PDF, nastavení okrajů papíru, apod.
|
|
![]() |
|
santa ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 06.kvě.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: 2010 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Nejedná se o studentskou verzi, žádný banner tam není.
taktéž nejde o nastavení okrajů papíru - chyba se projevuje při horní hraně výřezu - třeba v prostřed výkresu, kdy je grafika až k horní hraně výřezu, ale text je při horním kraji z půlky jakoby ugumován. Tuším chybu někde v driveru při zpracování trutype písma, ale nedaří se mi to odstranit. tisk do pdf je ok, tisk posílám přímo na tiskárnu (RICOH Aficio MP C3000). Zkusím to ještě poladit. díky |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22004 |
![]() |
Aha, upravte si tedy prosím váš "studentský" status v uživatelském profilu. Zkuste jestli nemá Ricoh ke stažení nějakou novější verzi driveru - v nejhorším pak tisknout přes DWF popř. PDF.
|
|
![]() |
|
![]() |
Chyba se ukázala v driveru - používal jsem dlouhodobě RPCS (chybu jsem ale nezaznamenal - možná po instalaci 2010 a teď 2013 se projevila nekompaktibilita s rpcs driverem (z r. 2010) při použití PCL 6 se na první pohled tiskne text v pořádku. (při tisku z pdf u mě dochází k barevným posunům a drobnému rozostření tisku)
Díky za pomoc, ať se daří, Santa |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.