Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() Zasláno: 09.dub.2010 v 09:41 |
Buď rendrujete (a v rendru si nastavíte rozlišení obrázku) a výsledný obrázek uložíte jak je, anebo tisknete do JPG (pomocí DWGtoJPG) a tam si taky můžete zvolit rozlišení (velikost - počet bodů).
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Áno dá sa to riešiť prevedením na 3D prvky ale spravil som to pár krát, vždy to robím podložením vyrendrovanej mapy do 2D a potom dorobím popisky. Ked si v 3D zafixujem kameru tak potom stačí už len uploadovať obrázok cez XREF a popisky sedia tam kde majú.
Samotné číslo DPI moc nevraví, potrebujete k tomu druhý údaj - rozmer obrázka alebo rozlíšenie. Pre tlač obrázku na ktorý sa budete dívať z bežnej vzdialenosti Vám treba minimálne 300 DPI. Takže zväčšite DPI alebo ešte lepšie rozlíšenie, podľa toho na aký rozmer to budete tlačiť. |
|
![]() |
|
JerryCZ ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.zář.2009 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD Inventor Suite 2011 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Teď mi vyvstal další problém. Když dám tisk do JPG render v maximální kvalitě nabízí mi to rozlišení max 100 DPI což je hrozně málo. Kde se to ještě může přenastavit nebo na čem je to závislé. Děkuji
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Přeji příjemný jarní den
Popisy i čáry lze rendrovat pokud je převedu na 3D prvky např zdvihem. Nestojí to za námahu. Varianta popisu vyrendrované bitmapy je jistá a jednoduchá. Jan Kosík |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Asi bych šel cestou vyrendrovat pouze model do obrázku, ten pak natáhnout do cadu a pak popsat. Rendrovat popisy mne nikdy nenapadlo.
|
|
![]() |
|
JerryCZ ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.zář.2009 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD Inventor Suite 2011 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Dobrý den mám tento problém. Nakreslíl jsem zařízení ve 3D potom ho rozebral aby se dal výsledný obrázek použít do katalogu náhradních dílů. Otočil jsem zařízení do Iso JV pohledu a ten si zvolil jako půdorys. Do takto vytvořeného půdorysu jsem doplnil popisky (čára, kolečko, číslo). Vlastní problém je v tisku. Když dám tisk a nastavím dle zobrazení tak se mi vytiskne vše, ale ve zhoršené kvalitě a ješte ke všemu popisky šedivé. Když dám tisk přes render tak je to perfektní hrany hladké, čísla černá ale zmizí mi čáry a kolečka popisků což je docela problém. Zkoušel jsem hladiny, barvy, tloušťky čar a nic. Může mi někdo poradit. Děkuji.
(Poslal bych obrázky ale nemohu je vložit.)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.