Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() Zasláno: 27.kvě.2010 v 22:21 |
Děkujeme pane Mantlíku.
Ještě dodám, že tabulky řešené v úvodu tohoto tématu najdete, pokud ÚNMZ svolí, v některé z příštích verzí Stavební příručky.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Dovolil jsem si v oblasti dopravy upravit a doplnit elaborát, vložený sem kolegou Zdrkem
Předávám štafetu dál
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Ještě bych doplnil - ochranná pásma pro vedení NN řeší ČSN (momentálně nevím číslo).
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Pokud se do toho budete pouštět, tak přikládám i já nějaké podklady. Ochranna_pasma_PepaR.zip
Popravdě by to chtělo už dávno nějaký souhrnný dokument s názorným obrázkem, který by byl aktuální. Určitě by nám všem ulehčil práci a nemuseli bychom listovat pořád v různých vyhláškách, zákonech a požadavcích. Hodně zdaru |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Zajímavý počin ...
Pokusím se nato v příštích dnech podívat ( a případně upravit) ...
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuji, hezký dokument.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Něco jsem našel a zkusil vypsat
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Děkuji za upozornění. Už jsem to opravil a dám znovu na CADbloky. Víc očí víc vidí. :-)
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Já sám jsem blok ještě neověřoval, protože přílohu C jsem naskenoval a vypsal z poslední změny Z4, této normy. Každopádně to DWG se cení ;), i když by mělo být správně.
Děkuju panu Koutňákovi za revizi mého PDF, našel řadu nesrovnalostí a chybiček, za což mu patří dík.
Mimochodem, všimli jste si rozporu u vysvětlivek tabulky B.1 v návaznosti na změny Z2 a Z4?
A snad poslední dotaz, prosba: Nemáte nebo nevíte prosím, kde by byly přehledně sepsány ochranná pásma pro elektriku, plyn atd.? Na netu jsem něco vygooglil, ale moc tomu neveřím, protože je to takové rozkouskované. |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán, anebo se v něm aspoň musí začít šťourat
![]() (ne, že by to bylo mým cílem, ale jako obvykle cizí oko vidí i to, co vlastní ne - s tím mám také své zkušenosti ...)
Mám několik drobných poznámek k tomuto jistě záslužnému dílku ...
1) Přidružený prostor (ČSN 736110) - nikoliv 738110
2) poznámka 3) ... krytí 1,0 až 1,6m ...
3) poznámka 6) překlepy v textu
4) chtělo by to vyčistit (_PURGE)
Ale jinak
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkujeme, kéž by se každý alespoň občas tak podělil.
Upravil PepaR - 18.kvě.2010 v 06:57 |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Tak jsem se trošku podělil. Mrkněte do knihovny bloků.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Email odeslán, děkuji za ochotu.
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
:-) tu 3 a 8 jsem fakt viděl, u toho y mne napadlo, že to bude překlep a ta změna Z3 mi to potvrdila. Ale klidně mi to pošlete- koutnak_volny.cz.
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuju moc,
právěže si tuto tabulku přepisuju kvůli těm změnám, ať to mám vše při jednom. Toto byly poslední nesrovnalosti.
Asi máte o hodně čitelnější text nebo si já musím zajít k očnímu. Nicméně, nemohl byste mi to prosím pane Koutňák (resp. nějaká jiná duše) pro jistotu zrevidovat, když Vám to zašlu na email?
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
A.1 - Sdělovací kabely:
první je y) - ve změně Z3 je to opraveno na 7) druhé je 8) A.2 - Tepelné sítě je to určitě 3) |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
ač máme online přístup k normám, tak u ČSN 73 6005 Prostorové uspořádání sítí technického vybavení je kvalita originálu natolik špatná, že ani jak při online prohlížení, tak při tisku se nám nedaří přečíst přiřazenou vysvětlivku u tabulek A.1 a A.2. Podařilo se prosím někomu rozšifrovat vysvětlivku u následujích políček, prosím?
Předem děkuji za pomoc. Upravil PepaR - 18.kvě.2010 v 12:53 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.