Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() Zasláno: 14.čer.2011 v 12:59 |
Opravnou instalací jen doplníte chybějící komponenty aplikace.
|
|
![]() |
|
jarda.des ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 17.bře.2007 Lokalita: ČR (LB) Používám: Invertor 10 Stav: Offline Bodů: 11 |
![]() |
Tak jsem se rozhodl a pořídil si notebook s OS W7 64bit. Při instalaci Invertoru 2010 jsem ale udělal chybu a nenainstaloval jsem kompletní knihovny(americké, japonské atd normy) a teď mám staré sestavy nevyřešené o normalizované položky.
Jde nějak doplnit dodatečně knihovny o všechny nabízené normy bez nové instalace? Díky za radu.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
Hlavně nezapomeňte na operační systém - s 32bitovou verzí Windows nemá více jak 3GB význam, pro 64bitové Windows je naopak 4GB na spodní hranici a více paměti pomůže právě pro zmiňované operace hodně moc.
|
|
![]() |
|
jarda.des ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 17.bře.2007 Lokalita: ČR (LB) Používám: Invertor 10 Stav: Offline Bodů: 11 |
![]() |
Díky, tento názor jsem očekával. Teď váhám jestli přistoupit na výměnu RAM za 2x 2GB, nebo více?, mám dva sloty po 1 GB. Kritická situace vzniká při načítání souborů ve tvaru STP z automobilového průmyslu (většinou konverze z Catie). Při běžné práci jsem s Invertorem 2010 spokojen. HW kráčí mílovými kroky a měnit každý rok počítač je pro mne neúnosné. Výsledek taky není jednoznačný.
Díky za spolupráci,
Zapletal
|
|
![]() |
|
Defter ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit Stav: Offline Bodů: 276 |
![]() |
Trochu z praxe. V dnešní době doopravdy nedoporučuji pro práci ("rýsování/modelování/projektařinu") něco jiného než x64 systém s alespoň 8GB RAM. Co se týče 3GB switche na 32 bitových systémech, nečekejte od toho zázraky, ale může to trochu pomoci. Ale jak říká pan Michl, je s tím problém zejména u driverů standardních herních grafik (nVidia, Ati/AMD). Tam při zapnutí switche pak dochází k pádům programů (častějším než je zvykem) a logy v systému se plní různými hláškami.
|
|
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010 MCSA2003:Messaging MCITP:Server Administrator MCSA:Windows Server 2012 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ještě jsem si všiml vámi uváděné verze "Inventor 10". Všechny tyto informace platí pro novější verze Inventoru, nikoliv pro stařičký Inventor R10 (pokud náhodou používáte ten).
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Režim 3GB může pomoci (po doplnění fyzické paměti) o těch zhruba 50%. Podstatné vylepšení co do velikosti paměti vám přinese ale až 64bitový operační systém a Inventor. Pro větší sestavy se spíše doporučujeme vydat se touto cestou.
Režim 3GB může v implicitním nastavení havarovat na některých (většinou "noname") počítačích a s některými drivery grafiky.
|
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Používám přepínač 3GB v systému WINXP už docela dlouho a problémy nemám. Chodí to s Inventorem 2009, vyšší verzi nemám.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Ano. Pokud chcete využít 3GB režim (platí pro 32-bit systémy), je nutné v počítači tuto paměť fyzicky mít. Pro práci s velkými sestavami je dobré dodržovat určité zásady a pravdila, tzv. metodiky. Dopročujeme naše speciálně na tuto oblast zaměřené školení.
|
|
![]() |
|
![]() |
Má někdo zkušenosti s nastavením Funkce 3 GB aplikace Autodesk Invertor dle nápovědy?
Výsledkem by mělo být zvětšení virtuální paměti z 2 GB na 3 GB.
Mám RAM 2 GB a práce s velými soubory je nemožná. Z popisovaného návodu mám trochu obavy.
Pomohlo by zvětšení RAM? Procesor Dual CPU E2180 2GHz.
Díky Zapletal
Upravil jarda.des - 14.dub.2011 v 17:07 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.