ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.104.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoSolidWorks nebo Inventor?

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: SolidWorks nebo Inventor?
    Zasláno: 11.říj.2005 v 11:15
Původně odeslal(a) Rumisch Rumisch napsal(a):

To Otasku, s tou rychlostou je to uz od SP2 ok.

Taky se mě nelíbí, že musím nainstalovat několik SP aby aplikace za 200k začala funkovat tak jak má
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Bodů: 410
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2005 v 09:43

To Slade pouzivam 10ku.Na jednoduchu plecharinu je ok. Skus  ale v plechovej karte urobit zrazenia pre V-zvary a sprav rozvin. Pre istotu si potom zober tabulky a este raz prepocitaj. Nebude to sediet.Budes kratky. Sprav objemove teles ( trebars navrh nadrze), a preved toto objemove teleso na jednotlive ohnute plechy. Nejde. U SolidEdge to neni problem.Na mna posobi plechova karta v INV ako nejaka utilitka oproti ostatnym programom.To Otasku, s tou rychlostou je to uz od SP2 ok.

Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2005 v 09:30
Původně odeslal(a) Slade Slade napsal(a):

kdo z vás má už k použití inventor 10ku??

a plech jsou hodně o tom co vše člověk umí použít nebo se mýlím?, jak že neumí rozvin ploch vzniklé tažením??nerozumím??

Možnost tu mám, ale co sem dozvěděl jak je leviný při editaci kusovníku, tak sem se dotoho moc nepouštěl
Zkusil jsem si přetahovat objemové entity na jiné flochy - bezvadná vychytávka
Pak ještě svary - v tom se taky hodně polepšili
Jinak nic dalšího z novinek nepoužiju

Ing. Vladimír Janča
Kvasice
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2005 v 09:24
S těma jinýma souborama bych to zase tak kriticky neviděl, co mě bylo řečeno, tak stp je jeho format, takže se snaží po naimportování "odhadnout" historii modelu a vytvořit ji + koty
Má 4 možnosti jak udělat detail ve výkresu - typ "činka" je báječný - AI9 má jen dvě, z toho obdelníková varianta je nepoužitelná (okraje detail. pohledu zobrazí jako viditelnou hranu)

AI10 jsem v rukou moc dlouho neměl, ale pochybuju, že umí vysunutí na obě strany(každou v jiné délce a jiném zkosení) anebo ofset.
Změnu rozměru tažením za zakotovanou hranu - což je novinkaAI10, uměl už SW98
Nevím jak AI10 ale v AI9 když jsem načrtl 2 protínající se kružnice a dal vysunutí a vybíral krerá část se vysune, tak mi nabídne jednu anebo druhou anebo obě, SW nabídne i jejich průnik
Netřeba sdílet náčrt - ikdyby se AI choval stejně, tak ve stronu se zobrazí položka "sdílený náčrt" která je tam k ničemu - SW ji tam prostě nemá - "sdílený náčrt" bych bral v případě, že jej sdílím z jiného dílu (adaptabilně nebo ne - to už je jedno)

Abych AI jen nehanil, tak mi SW05 přijde v obládání celkem zbytečně složity(SW98 uměl to stejné jak AI5 a menu s ovládáním měl velmi podobné -výhoda, pokud člověk používá oba programy současně), hrozmě moc nabídkových menu...pokud k tomu sednete poprvé, tak se v tom nevyznáte

A ještě jedno velké + pro AI = používá styly...tohoto sem si u SW nevšimnul

Upravil Otasek

Ing. Vladimír Janča
Kvasice
Zpět nahoru
Slade Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.říj.2004
Bodů: 53
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2005 v 09:03

kdo z vás má už k použití inventor 10ku??

a plech jsou hodně o tom co vše člověk umí použít nebo se mýlím?, jak že neumí rozvin ploch vzniklé tažením??nerozumím??

Zpět nahoru
Kopy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.zář.2005
Bodů: 9
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2005 v 09:00

No ty závity u inventoru jsou dost odfláklý, o rozvinech se ani nebavím, nechápu, proč inventor neumí rozvin jednoduché plochy, která byla vytvořena tažením :-( , a nebo neumí ve výkresu např u pružiny v náčrtu promítnout hrany... To je nepocopitelné...

Zvýše uvedeného ( a z toho co psal OTASEK) mohu soudit že má Inventor ještě co dohánět....

přeji příjemný den... :-)

Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Bodů: 410
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2005 v 08:01
Taktiez si myslim to co Slade, ale plechova karta u INV. je velmi slaba a neda sa zrovnat s Solid Edge alebo Works.
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Zpět nahoru
Slade Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.říj.2004
Bodů: 53
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2005 v 06:03

Dobrý den

myslím že inventor 10 umí vše co bylo tu popsáno jako výhody Solid worksů

a pro inventor podle mne hrajee daleko větší schopnost pohrát si s jinými soubory sat ,  iges apod u worksů   jsou s tím problémy

omlouvám see ale jsem dost inventorovský a možná hlavně autodeskový  znám se software od této firmy už 14 let

slade

Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2005 v 19:27
SW:
-efektivnější vytváření objemu z náčrtu při složitějších -protínajících se uzavřených křivkách
-není potřeba náčrt sdílet, lze li přímo použít pro další objem
-vysunutí lze provést na obě strany a umí vytažení s ofsetem od plochy (AI musí mět pro to vytvořenou rovinu)
-rozvin prakticky z jakéhokoliv tvaru (elipsa, šroubovice)
-dokonalá editace díry pro šroub = více možností (a správnější - např zahloubení pro zapuštěné šrouby), po pokliku se zobrazí všechny koty
-daleko propracovanější a lépe nastavitelné možnosti ve výkresech
-při načítání sestavy postupné zobrazování jednotlivých dílů
-automatické dohledávání dílců při změně názvu jejich souborů - může to být i velký problém, pokud se nepoužije "pack&go nebo ulož jako kopii" ale pouze se překopíruje projekt, tak se stále odkazuje na původní

AI má také svoje + např:
-projekty
-tabulku parametrů (v SW je vybírají jednotlivé koty, které tam chci mít - může to být výhoda, je to přehlednější)
ale protože v něm dělám (AI9), tak mi všechno připadá normální..takže jsem vypichul věci, které se mi na SW líbí a v AI nejsou...SW má určitě také svoje slabá místa, ale skoro v něm nedělám

Upravil Otasek

Ing. Vladimír Janča
Kvasice
Zpět nahoru
HeyJoe Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.říj.2005
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2005 v 19:05

Máte zkušenosti se Solidem i Inventorem? Které vlastnosti se vám zdají být lepší v tom či onom programu?

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3395:VIPBezplatný prohlížeč mnoha 3D CAD formátů (Catia, Pro/E, SolidEdge, SolidWorks, NX4, IDeas, Cimatron, STEP, IGES, DXF...).
Tip 11496:Mohu v Inventoru 2017 načítat součásti a sestavy SolidWorks 2017?
Tip 7098:Jak načíst sestavu SolidWorks jako součást do Inventoru?
Tip 1924:Přecházíme ze SolidWorks na Inventor - jak přenést existující data?
Tip 4615:Jak publikovat DWF ze SolidWorks, Pro/Engineer, SolidEdge...?
Tip 12493:Díly a sestavy Solidworks se ve Fusion 360 otevírají pomalu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 1,563 sekund.