Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
ZajdaMirek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 06.čer.2012 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD2011 Stav: Offline Bodů: 85 |
![]() Zasláno: 13.lis.2012 v 07:24 |
tak jo :-) ta varianta s překrytím se mi velice líbí ale hlavně funguje, tak jak jsem potřeboval :-) děkuji moc ;-)
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Nechcete prosím vyvěsit někde daný výkres?
Pokud razítko máte na výřezu v rozvržení, pak je nutné pod razítko dát překrytí a ovlivnit pořadí entit tak, aby výřez byl úplně dole, pak překrytí a až nahoře razítko. PS: Pokud možno rozlišujme pojmy model, rozvržení a výřez, snadněji se nám pak identifikuje problém.
Upravil PepaR - 12.lis.2012 v 22:16 |
|
![]() |
|
ZajdaMirek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 06.čer.2012 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD2011 Stav: Offline Bodů: 85 |
![]() |
jde o to...že mám v modelu vytvořenou mapu a nechci do modelu vkládat razítko (jméno atp.) a chci ho vložit do výřezu. Jenže když ho vložím to razítko do výřezu tak nebude čitelné na té mapě. Chtěl bych vědět, zda jde když si vytvořím dva obdelníky (jeden větší a jeden menší - a menší bude uvnitř toho většího) zda jde aby výřez byl v jejich rozdílu. Už tomu rozumíte? První varianta mi nefungovala nebo jí neumím řádně použít.
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
Pokud jsem správně pochopil, mohl by Vám pomoci příkaz
-VÝŘEZ (_-VPORTS) a volba Polygon.
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21978 |
![]() |
Nerozumím vašemu požadavku - jde vám o prázdné pozadí pod razítkem? Jde o rozvržení? Nebo o pořadí? Proč nemůže být použit oříznutý výřez?
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Ahoj lidi,
mám menší problém. Potřeboval bych pomoci ohledně vyváření výřezů. Mám rastrový podklad (mapu) a nechci jí nijak ořezávat jen ve výřezu chci mít razítko v dolním rohu. Nevím jak mu mám zadat aby plocha pod razítkem nebyla součástí výřezu? Prosím o pomoc spěchá ;-)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,320 sekund.