ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVzdálený tisk na plotteru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vzdálený tisk na plotteru
    Zasláno: 08.dub.2013 v 20:36
To bych musel vědět trochu víc o Vaši síti, vzdáleném připojení a připojení tiskáren.
- máte windows server nebo nějaký Linux se Sambou?
- máte doménové ověřování?
- jakým způsobem jste vzdáleně připojen (VPN, terminál...)?
- jak jsou připojené ty tiskárny - tisknete přímo na síťový port tiskárny, nebo ji máte nasdílenou přes server?
- má ten plotter nějaký systém účtování (bohužel tento typ neznám)
Já mám třeba zkušenost, že není problém tisku v naši síti, pokud je tisk přímo na síťový port tiskárny. Sdílené tiskárny nepovolí přístup počítači, který není v doméně. (Asi by šlo upravit práva - povolit hosta.)

Viděl jsem i takové řešení, že uživatelé kopírovali plot-file do určené složky a server měl naplánovanou úlohu, která tyto soubory posílala na plotter a pak je mazala nebo přesouvala do jiné složky.

Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2013 v 15:17
IT technika máme externě a když už bych ho někde dohnal, tak si myslím, že stejně nebude vědět. Spíš to tady zkouším jestli se s tím už někdo nesetkal, zkoušel jsem na to přijít, ale moje znalosti už na to nestačí. Smile Je mi divné, že dvě tiskárny fungují a jedna ne ...

poněkud nechápu význam toho cloudu, obecně nejsem moc příznivcem mraků, ale chápu jejich význam pro sdílení výkresů či dat, ale takto mi to přijde zbytečně složitější, není to zbytečné obcházení okolo?
Václav Dušek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21958
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2013 v 14:43
Nebo zkuste HP ePrint & Share - tisk přes cloud.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2013 v 14:12

To asi budete muset řešit se správcem sítě - předpokládám, že problém bude v právech, resp. v ověřování v doméně.

Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2013 v 13:28
Dobrý den,

pracuji vzdáleně a potřeboval bych poslat tisk na náš plotter HP Designjet T770. Vzdáleně plotter vidím, ale když pošlu výkresy na tisk, tak se řadí do fronty a nic se nevytiskne. Výkresy se začnou tisknout až poté, co se přihlásím do sítě u nás ve firmě. Nevíte někdo kde je potřeba co nastavit aby se tisk odesílal na plotter i ze vzdáleného připojení? Ostatní tiskárny mi fungují, tisk jde v pohodě, jen ten náš plotter je proti.

Předem děkuji,
V. Dušek
Václav Dušek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2419:VIPTisk z AutoCADu na multi-roll DesignJet 1050C+ .
Tip 6570:VIPPodstatné urychlení tisku z Mapu a Civilu 2009.
Tip 2170:VIPJak vytvořit nástrojový panel s tlačítky pro přímý tisk na různé tiskárny?
Tip 8999:Při tisku z Revitu na HP Designjet T620 chybí vložené obrázky.
Tip 1927:"Unknown Error code 61185" při tisku na Oce plotter.
Tip 5726:GoPlot - dávkový tisk PLT a PRN souborů.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.