Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 24.čer.2013 v 17:30 |
|
Jenže nepřesný - opakuji. Nejsou to souřadnice atributu.
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
|
Jde pouze o popis toho, jak se chovají bloky ve výkrese, nadefinované tazatelem. |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
|
Že je to s LT peklo, je samozřejmě záměr :-)
Ale o to větší z toho má našinec potěšení, když se mu to podaří obelstít ;-)
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
![]() |
|
To bylo kvůli tomuto.
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
|
Teď se ještě prokousávám Vašimi příspěvky, zajímavé počtení.
Nevím na koho byl ten dotaz se souřadnicemi atributů - nevím o tom,že bych to někde napsal (jeslti to bylo na mne), ale je mi samozřejmě jasné, že chci souřadnice bodu kružnice, z toho důvodu jsem tu kružnici také do bloku dával :) Tedy s LT verzí je pěkné peklo :( |
||
![]() |
||
![]() |
|
Proboha, na co by vám byly souřadnice atributu? To jsou snad souřadnice středu té kružnice a tedy vkládacího bodu bloku.
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
![]() |
|
OK - pro případ, že si chcete na výkrese zobrazit souřadnice všech bodů, má to význam. Chtěl jsem tím říct, že pro extrahování souřadnic bych tyto atributy nepoužil, ale použil přímo souřadnice referenčního bodu bloku.
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
|
Mockrát děkuji, takto už mi to funguje. :) Co se týká křivky, tak ano, tak to lze, nicméně potřebuji mít v tabulce popsané dané body např B01, X , Y ; B02 , X,Y ..... což pomocí křivky nedocílím ... |
||
![]() |
||
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
|
Nesou (neredundantní) informaci o souřadnicích příslušného atributu. Souřadnice vkládacího bodu bloku jsou v položkách BL:X; BL:Y Pokud jsou atributy neviditelné, lze je zobrazit příkazem " ATRDISP" "(_ATTDISP)" |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Co jsem se tak přes víkend díval, problém by mohl být v tom, že se pole x a y snažíte načíst jako číslo. Ona mají totiž tvar "X=..." a Y=..." (Mimochodem, nedává vám to při extrakci chybové hlášky?)
Osobně se domnívám, že ty atributy X a Y jsou v daném případě efektní, ale zbytečné - nesou jen redundantní informaci o souřadnici.
Při extrahování dat stačí načítat jméno bloku a jeho souřadnice:
c:quote "" BL:NAME c010000 BL:X N015005 BL:Y N015005 bod c003000 Makro pro zpracování souboru v excelu by mohlo vypadat nějak jako:
Private Sub CommandButton1_Click()
reta = "Textové soubory (*.txt; *.csv),*.txt;*.csv" 'dialog Otevřít souborkotevreni = Application.GetOpenFilename _ (reta) If Not IsNull(souborkotevreni) Then Open souborkotevreni For Input As 1 radek = 1 While Not EOF(1) Input #1, blok, x, y, ID If blok = "sourXY" Then Range("A" & radek).Select ActiveCell.FormulaR1C1 = ID Range("B" & radek).Select ActiveCell.FormulaR1C1 = x Range("C" & radek).Select ActiveCell.FormulaR1C1 = y radek = radek + 1 End If Wend Close 1 End If End Sub |
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
Play ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.úno.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD, Revit Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
|
Osobně výpis souřadnic řeším nakreslením křivky, která má vrcholy v požadovaných bodech a následným použitím příkazu _list, který vypíše souřadnice vrcholů křivky.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Mohlo by to takhle fungovat?
Blok má název "pp" s atributy BOD,X,Y --- šablona: BL:NAME C008000 BL:X N015005 BL:Y N015005 BOD C006000 X C015015 Y C015015 --- výkres, výsledek a šablona (v tomto pořadí) v příloze. ---edit--- 1) Formát výstupu (počet desetinných míst) si upravte podle svých potřeb 2) Pokud se provádí manipulace s atributy bloku (změny, úpravy) a chceme aby se změny projevily u všech bloků, je nutno použít příkaz " SPRBLOKU" " (_BATTMAN)" Upravil vbehun - 21.čer.2013 v 17:09 |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Divné, ale nejde mi to. Podívám se na to doma o víkendu a napíšu. Příjemný víkend přeji :)
|
||
![]() |
||
![]() |
|
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
![]() |
|
Já už to popravdě nechápu, Vám se to umoudřilo, mě to nepomohlo. Smazal jsem výzvu, načetl znovu blok, zkusil jsem původní šablonu s bod c010000 a upravenou bod n010000 a stále nic.
"já to celkem záměrně vypisuji vše jako text - při načítání pomoví VB(A) mi to nečiní žádné potíže." tedy C = znak (jestli to chápu správně...) |
||
![]() |
||
![]() |
|
Myslel jsem výzvu z atributu "bod".
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
![]() |
|
já to celkem záměrně vypisuji vše jako text - při načítání pomoví VB(A) mi to nečiní žádné potíže.
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
![]() |
|
Když jsem si zkusil z bloku smazat výzvu, tak se to umoudřilo. čudné...
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,680 sekund.