Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
|
Odpovědět
|
Stránka 123> archiv |
| Autor | |
Kosík
TOP uživatel
Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 541 |
Téma: Kterou novinku A2007 nejvíce využijete?Zasláno: 06.dub.2007 v 14:52 |
|
Zřejmě na rozdíl od všech, co tady čtu já jsem s cui navýsost spokojenej. dělá mi to. co má a v 2007 je výrazně rychlejší. Nemusím při změnách provádět mazání mnr.mns atd. Jediný co mi na subscripcion vadí, že každý přechod na další verzi mě trvá tak 14 dnů než funguje tak jak si představuji.
Zatím bych 3D v holém autocadu nezatracoval je výrazně spolehlivější než v ADT. Operace sčítání odečítání a různé pižlání se dá dělat déle než se to celé zhroutí. Jan Kosík cadkon DT+ ADT 2007 |
|
![]() |
|
Petr Bláha
TOP uživatel
Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
Zasláno: 05.dub.2007 v 18:48 |
Tenhle příkaz je v AutoCADu - EspressTools přítomen již pár verzí
... ale je to velmi přínosný příkaz |
|
![]() |
|
prasopal666
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen
Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 164 |
Zasláno: 05.dub.2007 v 12:50 |
|
funkci overkill
|
|
|
Autocad 13 - user, PC 386, 16MHZ, 1MB RAM, 14" VGA monitor
|
|
![]() |
|
M@rtin
Diskutér
Přihlášen: 13.pro.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD Map 2013 Stav: Offline Bodů: 20 |
Zasláno: 05.led.2007 v 17:07 |
|
Po "letech" jsem se podíval do fóra. Můj přímý kontakt s prací v CADu je dnes podstatně menší než dříve...
Děkuji za odpověď, ale Váš odkaz je jen pro vyvolené. Poradíte jinak? PF2007 Martin Vinter
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 06.říj.2006 v 12:36 |
|
editace v perspektive - zaregistroval to nekdo vubec?:)...to je prece super:)
|
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Andrej
Zasloužilý člen
Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |
Zasláno: 06.říj.2006 v 11:23 |
|
zdravím...
.. celkom dobré čiítanie..., ale pre mňa ako novinka by bola vylepšá správa pc3 súborov..., teda aby to fungovalo tak ako má. Keď už som pri tom.., vrátil by som výbrer papiera pri tlači ako bola na Autocade 14. V jednoduchosti je krása...
Na margo pár predošlích diskuzií. Kto pracuje s 3D ide na to asi takto.., tvary - Autocad, vlastnosti a materiály max, viz, maya... Takže render v cade.., neviem.., snáď časom... Iné možnosti, ktoré tu boli ešte spomenuté nepoužívam.., a to driapem 8 hod. denne za cadom..., snáď len ojedinele.
Takže aj ja sa prikláňam skôr k tomu že novinka=velký SP + nejaké drobnosti...
Andrej
|
|
![]() |
|
Konzal
Nováček
Přihlášen: 02.říj.2006 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 16 |
Zasláno: 02.říj.2006 v 13:31 |
|
Mám AutoCAD 2007 docela krátce, ale docela mi vyhovuje jeho rendering kde na mně hned nevybafne hafo parametrů.
|
|
![]() |
|
sonicer
Zasloužilý člen
Přihlášen: 20.čvc.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit, Autocad, Navisworks Stav: Offline Bodů: 223 |
Zasláno: 30.zář.2006 v 00:48 |
|
Mno staci se podivat na material editor v autocadu 2007 a porovnat mnozstvi parametru s 3dsmax ...a hned je vse jasny....
glossy reflexe nelze udelat.., apod...Staci se podivat na novy defaultni shader pro mentalray v 3dsmax 9 ..parametru hafo...kdo vi co s tim ..neni to vubec preplacane... Zdravím |
|
|
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 28.zář.2006 v 15:49 |
jak tohle myslite? jakoze princip, jak funguji materialy v mr/acad je jiny, nez v maxu? pokud ano, v cem?
|
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Zasláno: 28.zář.2006 v 14:19 |
|
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
sonicer
Zasloužilý člen
Přihlášen: 20.čvc.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit, Autocad, Navisworks Stav: Offline Bodů: 223 |
Zasláno: 28.zář.2006 v 13:58 |
|
Mno tak jsem si precetl kdo co pise...docela zajimave ctenicko:D
Mno vystup je podobny jako ve vizu ci maxu....Absolutne nesouhlasim...Nastavení materialu je tak primitivni, ze nemuze nahradit radu nastaveni, ktere obsahuje max..Jinak samotny mental muze byt podobny..ale materialy na kterych to vse stoji bohuzel ne. Ze sve zkusenosti vim, ze ikdyz drive bylo 3D jen ADT tak v atelieru nutili zamestnance modelovat vse pomoci pomoci klasickych solid a extrude a podobne. Zadny ADT prvky... Jinak se mi celkove zda Autocad2007 jako dobra verze...Ale meli by taky nekdy udelat celkovou cistku Acadu...pac tam pridavaji hafo dalsich funkci ikonek ....pritom by stacilo dat vice funkci pod jednu ikonu.. Skoro nekdy to je jak zacykleny gulas. Zdravím |
|
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
sonicer
Zasloužilý člen
Zasláno: 28.zář.2006 v 13:39 |
|
Necekal jsem ze se da autodesk na cestu kopirovani ..:D
ty 3D funkce modelovani skoro jako kdyz to vypadne z oka programu SketchUP od googlu..a rada dalsich veci z Revita.:D Asi došly napady.. |
|
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |
Zasláno: 11.čvc.2006 v 07:35 |
|
Proč marně? Poloprůhledné celobarevné výplně už má AutoCAD nejméně 3 roky. Viz např.:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=2964 |
|
![]() |
|
M@rtin
Diskutér
Přihlášen: 13.pro.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD Map 2013 Stav: Offline Bodů: 20 |
Zasláno: 10.čvc.2006 v 22:21 |
|
Stále se marně těším na nastavení průhlednosti plné šrafy, čar, rastrů.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |
Zasláno: 02.kvě.2006 v 10:10 |
|
Abych řekl pravdu, nechápu proč Vault není už v ADT2007 (když např. v Civil 3D 2007 je). Proč není v Mapu, je celkem logické (Map není souborově orientován), ale ADT je s Civil 3D srovnatelný. Žádné vzdálenější plány integrace Vault+ADT nevíme (snad ADT2008 ?). Novinky v ADT2007 viz např.: |
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Zasláno: 02.kvě.2006 v 09:48 |
|
dekuji p. Michlovi za obsahlou odpoved, prosim jen o upresneni:
dekuji |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
Zasláno: 02.kvě.2006 v 08:48 |
|
ad mental ray) ad Vault) ad grafika) ad stabilita/instalace) ad novinky) |
|
![]() |
|
Petr Bláha
TOP uživatel
Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
Zasláno: 01.kvě.2006 v 17:39 |
|
ad. 1.) Tedka jsem to rychle zkusil na nějakém starším modelu a je to výrazně lepší, než-li před tím. Více možností, efektivnější a pohodlnější práce. Kvalit a možností VIZu to celkem logicky nedosahuje. Já bych to popsal jako, že nyní to je konečně efektivně použitelné na 3D a rendrovaný výstup. Celkové možnosti render výstupu jsou kvalitnější a propracovanější, jak v Revitu. Ale vizualizace moc nedělám, tak to prosím berte pouze jako informativní.
ad. 3.) Bez 3D je to stejné jako 2006. 3D jsem moc nezkoušel, neb ho v AutoCADu nepoužívám. Je pravda, že mám celkem rychlé PC, ale celkově se 2007 tváří jako lehce upravená 2006 (platí pro 2D!), tak to asi vliv moc mít nebude. Ve 3D jsem zkusil nějaké pokusy se zapnutím a vypnutím HW akcelerace (HWA) u VGA. PC je AMD Opteron 148 na nForce4, 2GB RAM, VGA ATI X800 GTO - tedy necertifikovaná grafická karta. Se zapnutou HWA je to výrazně lepší, jak vizuálně, tak výkonově, ale nesmí být zapnuty možnosti Full shadow display a Smooth line display, jinak je to nepoužitelné. Z hlediska porovnání s Revitem na stejném modelu, je Revit výrazně rychlejší a o rychlosti interakce 3D objektů ani nemluvě, ale práce v AutoCADu je možná. Výkres byl třípodlažní objekt s členitou fasádou cca 2000m2 půdorys. ad. 4.) Za těch pár dní je to stejné jako u jiných AutoCADů. Pokud si ty výkresy nepra.íte sám a používáte občas ulilitku Killdots, tak není problém a nepadá to. ad. 5.) Nevím, že by CUI nebylo stabilní, ale je třeba ho editovat s citem a vědět co si člověk smí dovolit. Nějaké hlubší bádání jsem zatím nezkoušel, neb nemám čas, ale vizuálně i funkčně vypadá shodně s CUI 2006. ad. 6.1.) Pokud máte jinou zaběhlou metodu, jak tvoříte .pdf anebo jestli nepotřebujete to 3D, tak NE. ad. 6.2.) Zatím jsem na nic nenarazil ... tedy až na ty věci, které neupraví: ikonky nástrojů na práci s hladinami; .dwg 2007. RE koutnak: http://www.xanadu.cz/prod/vault.asp Upravil Petr Bláha - 01.kvě.2006 v 17:42 |
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
Stránka 123> archiv |
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,912 sekund.

Kterou novinku A2007 nejvíce využijete?

Možnosti tématu

prasopal666 napsal(a):