Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Autor | ||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() Zasláno: 07.čer.2006 v 10:01 |
|
Skutočne pán Rostislav Říha sa mi javí ako riaditeľ ideálnej firmy. Myslím, že pre architektov je ČESŤ a SEN u Vás pracovať. Je úžasný Váš prístup k udržiavaniu technického vybavenia (HW aj SW) vo firme. (Nedám tu tlieskajúcu ikonku, lebo to myslím naozaj úprimne.) Len mám trošku hlavu v smútku, že veľa ľudí to nechce pochopiť, alebo je lenivých naplno využívať vymoženosti súčasnej techniky, a potom na ňu z neznalosti len "nadávajú". |
||
![]() |
||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
|
ad.p.Říha: Když vy jste anomálie (v dobrém slova smyslu). Uvědomělý ředitel, mající takovou znalost CADu, opravdu není standard ... to mi věřte.
Pomůcky jsou super ![]() |
||
![]() |
||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
nevim, v me kancelari s disciplinovanosti architektu problem neni. Je to vec citliveho pristupu a pochopeni, ze z disciplinovaneho kresleni maji nakonec prospech vsichni. Dale viz: http://www.megasexshop.cz/Default.asp?CatID=64&TYPTREE= |
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
|
... hmm, tak to bude asi tím. Já mám Win XP Prof CZ SP2 + všechny opravy, bez MS Office. Jen nechápu, jak to na to může mít vliv, když to jede prokazatelně přes .dwg ![]()
.. ba naopak, filtry jsou výborná věc, jen jaksi Autodesk opět zapomněl při implementování funkce 1a (filtry hladin), implementovat i 1b (jejich hromadné mazání). Na to, že to již nabídne samo při velkém množství, jsem zapomněl ![]() Upravil Petr Bláha - 06.čer.2006 v 14:51 |
||
![]() |
||
![]() |
|
ad. Ferdinand: Ano, to ano, ale někdy je to opravdu těžké. Obzvláště u architektů je to nadlidský výkon (ne prosím u všech, aby mě někdo zase nebral za slovo!)
|
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
Tomu říkám příkladný a jasný přístup! Ta poslední citovaná věta je podle mne jádrem věcí |
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
|
Kde Vám to hází nepřesnost? Já jsem si stáhnul ten výkes z tipů a entity jsou přesné (na 8 desetinných míst - na víc to neumím). Pouze při COPYCLIP je nepřesný bod vložení. Sedláček |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21970 |
![]() |
|
Pro jistotu jsem to ověřil v A2007cz (oním Scriptem z Tipu) a nepřesnost mi to hází pořád. Už tehdy ale ta nepřesnost závisela na dalších systémových komponentách ve Windows, takže je možné, že u vás to funguje OK. Filtry hladin jsou sice chápány jako zlo největší, ale také mohou být užitečné. Nicméně i AutoCAD LT si s přebytečnými filtry snadno poradí - novější verze LT je už umí na přání odmazávat. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Jasné, ale ono se zdá, že i "obyčené" Crtl+C je již OK (kromě bodu vložení). Pokud to běží přes to .dwg - což běží - tak to přeci principelně nemůže být nepřesné?
Věci co to s sebou tahá, jsou samozřejmě ty co k objektům náleží (ty jsou potřeba), ale pak také ty, co se dají následně vyčistit a tedy s objektem nesouvisí. Např. filtry hladin jsou zabiják velikosti souboru a rychlosti správce hladin a na LT jsou hromadně nečistitelné! |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21970 |
![]() |
|
Ano, je řeč o tomto problému - ten problém přesnosti trvá i dnes (a není to jen nepřesnost vkládacího bodu), ale jde o to, že se vyskytuje jen u "obyčejného" Copy/Pase (Ctrl+C), ostatní metody přesné jsou. Podle mne člověk většinou chce, aby kopírování entit s sebou tahalo související věci (styly, rozšířená data entit...) - jinak by hrozilo, že překopírovaná entita se bude chovat a vypadat jinak. |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
na mazani proxyentit ma cadstudio nejaky lispik - nekde ve foru byste se k nemu mel dohledat
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
![]() |
|
ad. p.Říha: No metoda pokus omyl ukázala, že to asi přesnost nedegraduje, ale .dwg (jako u schránky) to zdá se netvoří. Zodpovědně asi odpoví pouze někdo, kdo zná jádro AutoCADu nebo odpověd.
Upravil Petr Bláha - 06.čer.2006 v 13:32 |
||
![]() |
||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
|
Po experimentech musím potvrdit co říká p. Bláha. Není v tom rozdíl. Entity jsou v obou případech přesné. Nepřesný je pouze bod vložení při kopírování BEZ referenčního bodu. Ani přesný být nemůže - žádný bod jme nezadali, tak není k čemu vztahovat přesnost. Jak jsem psal, že mi přestaly kopírovací příkazy fungovat v některých výkresech, zjistil jsem že obsahují proxy entity ObjectDBX Classes. V tom by mohl být zakopaný pes. Neví někdo co s tím, je možno proxy entity vymazat - když je nevidim? Sedláček |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Ano, ano, ještě bych doplnil, některé kotovací styly, některý styly písma ... nyní se to chová jako _PIŠBLOK, protože ho to vlastně používá :-). |
||
![]() |
||
![]() |
|
No přesný bod vložení ano, to vyplývá z podstaty toho příkazu a je to napsáno i v TIPu, ale myslel jsem samotnou přesnost entit. Tedy zda např. úsečka dlouhá 1.000 není pak dlouhá 0.995.
Ted jsem to také podrobně vyzkoušel a přesnost (délková) je OK; "smetí" kolem si to tahá s sebou pořád, ale již výrazně méně. Metoda přenosu je opravdu přes .dwg soubor (jak psal p.Sedláček), tedy asi opravdu přes _pišblok (dříve to bylo přes .wmf) a již není důvod proč to nepoužívat. Ví někdo, od jaké verze ACADu to přešlo přes transport přes .wmf na .dwg? Díky |
||
![]() |
||
![]() |
|
Co sebou tahá jsou filtry hladin, ale to WBLOCK také.
|
||
![]() |
||
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
|
proč by tahala sebou spoustu jiných věcí??? co nevyberu, to přece nekopíruji. Osobně kopírování s referenčním bodem používám denně a mnohokrát a nemám s tím jediný problém
|
||
R.C.
OSTRAVA |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,459 sekund.