ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoScale

Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv
Autor
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Stav: Offline
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Scale
    Zasláno: 07.čer.2006 v 10:01

Skutočne pán Rostislav Říha sa mi javí ako riaditeľ ideálnej firmy. Myslím, že pre architektov je ČESŤ a SEN u Vás pracovať.

Je úžasný Váš prístup k udržiavaniu technického vybavenia (HW aj SW) vo firme.

(Nedám tu tlieskajúcu ikonku, lebo to myslím naozaj úprimne.)

Len mám trošku hlavu v smútku, že veľa ľudí to nechce pochopiť, alebo je lenivých naplno využívať vymoženosti súčasnej techniky, a potom na ňu z neznalosti len "nadávajú".

Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 14:49
ad.p.Říha: Když vy jste anomálie (v dobrém slova smyslu). Uvědomělý ředitel, mající takovou znalost CADu, opravdu není standard ... to mi věřte.

Pomůcky jsou super ... "Pletený mexický bič" mě obvzláště zaujal, ale ta cena!!!
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 14:44

Původně odeslal(a) Petr Bláha Petr Bláha napsal(a):

ad. Ferdinand: Ano, to ano, ale někdy je to opravdu těžké. Obzvláště u architektů je to nadlidský výkon (ne prosím u všech, aby mě někdo zase nebral za slovo!)

nevim, v me kancelari s disciplinovanosti architektu problem neni. Je to vec citliveho pristupu a pochopeni, ze z disciplinovaneho kresleni maji nakonec prospech vsichni. Dale viz: http://www.megasexshop.cz/Default.asp?CatID=64&TYPTREE=

Rostislav Říha
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 14:44
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

... Už tehdy ale ta nepřesnost závisela na dalších systémových komponentách ve Windows, takže je možné, že u vás to funguje OK.

... hmm, tak to bude asi tím. Já mám Win XP Prof CZ SP2 + všechny opravy, bez MS Office. Jen nechápu, jak to na to může mít vliv, když to jede prokazatelně přes .dwg .

Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Filtry hladin jsou sice chápány jako zlo největší, ale také mohou být užitečné. Nicméně i AutoCAD LT si s přebytečnými filtry snadno poradí - novější verze LT je už umí na přání odmazávat.

.. ba naopak, filtry jsou výborná věc, jen jaksi Autodesk opět zapomněl při implementování funkce 1a (filtry hladin), implementovat i 1b (jejich hromadné mazání).
Na to, že to již nabídne samo při velkém množství, jsem zapomněl

Upravil Petr Bláha - 06.čer.2006 v 14:51
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 14:38
ad. Ferdinand: Ano, to ano, ale někdy je to opravdu těžké. Obzvláště u architektů je to nadlidský výkon (ne prosím u všech, aby mě někdo zase nebral za slovo!)
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 14:33

Původně odeslal(a) Kubeczka Kubeczka napsal(a):

...směřujeme ke sjednocení 2D platformy. .....Všichni v konstrukci používají mé LISPy, kde si hlídám proměnné i názvy rutin, aby nedošlo k přepsání nějaké systémové - a tudiž zde nenastala žádná komplikace. Správce CADu by si to měl ohlídat. ...Ctrl+C/Ctrl+V - to jsem u nás zakázal používat z důvodů, které jsou uvedeny ve starších příspěvcích v archivu CAD Forum. ...Pak je taky důležitá disciplinovanost CADistů ...

Tomu říkám příkladný a jasný přístup!

Ta poslední citovaná věta je podle mne jádrem věcí

-FerTh-
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 LT
Bodů: 384
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 14:30

Kde Vám to hází nepřesnost?

Já jsem si stáhnul ten výkes z tipů a entity jsou přesné (na 8 desetinných míst - na víc to neumím). Pouze při COPYCLIP je nepřesný bod vložení.

Sedláček

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21970
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 14:25

Pro jistotu jsem to ověřil v A2007cz (oním Scriptem z Tipu) a nepřesnost mi to hází pořád. Už tehdy ale ta nepřesnost závisela na dalších systémových komponentách ve Windows, takže je možné, že u vás to funguje OK.

Filtry hladin jsou sice chápány jako zlo největší, ale také mohou být užitečné. Nicméně i AutoCAD LT si s přebytečnými filtry snadno poradí - novější verze LT je už umí na přání odmazávat. 

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:59
Jasné, ale ono se zdá, že i "obyčené" Crtl+C je již OK (kromě bodu vložení). Pokud to běží přes to .dwg - což běží - tak to přeci principelně nemůže být nepřesné?
Věci co to s sebou tahá, jsou samozřejmě ty co k objektům náleží (ty jsou potřeba), ale pak také ty, co se dají následně vyčistit a tedy s objektem nesouvisí. Např. filtry hladin jsou zabiják velikosti souboru a rychlosti správce hladin a na LT jsou hromadně nečistitelné!
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21970
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:49

Původně odeslal(a) Petr Bláha Petr Bláha napsal(a):

Asi jsem nějaký pomalejší, ale myslel jsem, že reč je o tomto problému http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=3815 ?
Funkce Ctlr+C/Ctrl+V, ať s referenčním bodem nebo bez, sebou tahá sposty jiných věcí, které nechcete a je nepřesná. Nebo to již u novějších verzí ACADu neplatí?

Ano, je řeč o tomto problému - ten problém přesnosti trvá i dnes (a není to jen nepřesnost vkládacího bodu), ale jde o to, že se vyskytuje jen u "obyčejného" Copy/Pase (Ctrl+C), ostatní metody přesné jsou. Podle mne člověk většinou chce, aby kopírování entit s sebou tahalo související věci (styly, rozšířená data entit...) - jinak by hrozilo, že překopírovaná entita se bude chovat a vypadat jinak.
Je pravda, že Ctrl+Shift+C je podobné jako _WBLOCK/_INSERT, jen je podstatně jednodušší na provedení.

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:38
na mazani proxyentit ma cadstudio nejaky lispik - nekde ve foru byste se k nemu mel dohledat
Rostislav Říha
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:32
ad. p.Říha: No metoda pokus omyl ukázala, že to asi přesnost nedegraduje, ale .dwg (jako u schránky) to zdá se netvoří. Zodpovědně asi odpoví pouze někdo, kdo zná jádro AutoCADu nebo odpověd.

Upravil Petr Bláha - 06.čer.2006 v 13:32
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad 2024 LT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:30

Po experimentech musím potvrdit co říká p. Bláha. Není v tom rozdíl. Entity jsou v obou případech přesné. Nepřesný je pouze bod vložení při kopírování BEZ referenčního bodu. Ani přesný být nemůže - žádný bod jme nezadali, tak není k čemu vztahovat přesnost.

Jak jsem psal, že mi přestaly kopírovací příkazy fungovat v některých výkresech, zjistil jsem že obsahují proxy entity ObjectDBX Classes. V tom by mohl být zakopaný pes. Neví někdo co s tím, je možno proxy entity vymazat - když je nevidim?

Sedláček

Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:15
Původně odeslal(a) Machacek Machacek napsal(a):

pokud se kopíruje s referenčním bodem, tak je to přesné
....a jak je to s presnosti toho, kdyz v ramci jednoho vykresu neco jen vysvitim a pak taham mysi (treba i s ctrl) - pouziva to "presnou" nebo "nepresnou" metodu?
Rostislav Říha
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:13
Původně odeslal(a) Sedláček Sedláček napsal(a):

Co sebou tahá jsou filtry hladin, ale to WBLOCK také.

Ano, ano, ještě bych doplnil, některé kotovací styly, některý styly písma ... nyní se to chová jako _PIŠBLOK, protože ho to vlastně používá :-).
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:10
No přesný bod vložení ano, to vyplývá z podstaty toho příkazu a je to napsáno i v TIPu, ale myslel jsem samotnou přesnost entit. Tedy zda např. úsečka dlouhá 1.000 není pak dlouhá 0.995.

Ted jsem to také podrobně vyzkoušel a přesnost (délková) je OK; "smetí" kolem si to tahá s sebou pořád, ale již výrazně méně. Metoda přenosu je opravdu přes .dwg soubor (jak psal p.Sedláček), tedy asi opravdu přes _pišblok (dříve to bylo přes .wmf) a již není důvod proč to nepoužívat.

Ví někdo, od jaké verze ACADu to přešlo přes transport přes .wmf na .dwg? Díky
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad 2024 LT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 13:01
Co sebou tahá jsou filtry hladin, ale to WBLOCK také.
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2006 v 12:58
proč by tahala sebou spoustu jiných věcí??? co nevyberu, to přece nekopíruji. Osobně kopírování s referenčním bodem používám denně a mnohokrát a nemám s tím jediný problém
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11808:VIPJak přednastavit volbu "Stejná měřítka" v dialogu VLOŽ?
Tip 2577:VIPJak v modelovém prostoru kreslit text měnící velikost s použitým měřítkem?
Tip 5570:VIPJak vytvořit odvozenou součást s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z ?
Tip 4819:Jak programově získat/nastavit měřítko AutoCADu Mechanical?
Tip 102:print only black-white, no in grey scale
Tip 454:Zjištění aktuálního nastavení měřítka výkresu.

Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,459 sekund.