ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.131.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
CAD diskusní fóra
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenošel jsem do Revitu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jiří Plávek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 134
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: šel jsem do Revitu
    Zasláno: 11.říj.2006 v 16:52
Tak jsem podlehl vábení a přešel z ADT a LT do Revitu. Dělal jsem několik let v LT s Cadkonem a chvíli v ADT.
Používám Revit teď už tři měsíce (prováděčky) a zatím jsem nezalitoval. S kreslítky jako Cadkon se to nedá srovnat.
Jestli se někdo chystáte k podobnému kroku tak dávám k dobru několik rad.

Nechte se na Revit vyškolit a nechte si vytvořit šablony pro vaše typy projektů (výkresy, výkazy, atd.). Ovládání je v řadě věcí dost jiné než u Autocadu, takže průzkum bojem by vás stál dost času.
Filosofie Revitu je daleko snadnější než u ADT. Žádné klíče hladin, styly konfigurace zobrazování, sady něčeho a jak se to všechno jmenuje.
V Revitu netaháte čáry, ale kreslíte zdi, sloupy, schodiště. Na začátku vám tak jakoby chybí některé funkce z Autocadu, ale pak zjistíte, že je vlastně nepotřebujete.
To že se každá úprava hned aktualizuje ve všech pohledech, řezech a výkazech je asi na Revitu nejúžasnější. Platíte za to ale vyšším nárokem na rychlost počítače. Vypněte si vržené stíny a takové finesy - zbytečně zpomalují práci.
Fáze projektu jsou užitečná věc když chcete dělat variantní návrhy.
Nebojte se použít rendering. Když už děláte projekt ve 3D, je snadné doplnit pár stafážních objektů a nějaký hezký pohled vyrendrovat. Klientovi to udělá obrázek nebo animace radost.

Revit RULEZ!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9018:Chyba Microsoft Visual C++ 2005: Command line option syntax error.
Tip 5953:VIPDebugger chyby: Aplikace nepodporuje ladění JIT (příčiny a řešení)
Tip 1672:Error 1406 - chyba zápisu do Registry.
Tip 13017:Rozměr zadaný do pole parametru Revitu je nesmyslně velký.
Tip 2031:Mohu otevřít soubory .PLA nebo .PLN v AutoCADu?
Tip 4175:Revit mi zobrazuje některá písma silněji.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,414 sekund.