Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Autor | |
svarc.vl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad Mechanical 2010 Stav: Offline Bodů: 204 |
![]() Zasláno: 04.čer.2007 v 07:45 |
Jak tak premyslim, takze kdyz jsou ikony BMP 16x15 tak se bude velikost ridit podle velikosti pixliku na LCD, (např. 0,282) a vyjde mi cca 4.5 mm. diky za trpelivost :-))
|
|
![]() |
|
comodo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.led.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
+ ve worde , exceli i v Cade ( nie som si isty ci i v novem 2007 - 8) sa jednoducho klikom pravym tlacitkom na liste spusti roleta a tam v prikaze customise sa nastavi large buttons - a hodi to velke ikony , ale .... vsak to zkuste a uvidite a radsej zostanete u malych :-). Vo win sa daju pre 20" LCD nastavit i vacsie pismo a tym je 20" pre slabsie oci vyriesene , este ale fakt sa mi zda male pismo napr. v tejto dikusii, ale s tym asi uz nepohnem. |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Mně teda ikony na 20" LCD při rozlišení 1600×1200 malé nepřipadají, jsou stejně velké jako na 17" při rozlišení 1280×1024, ale budiž. Velikost ikon se ve Win nastavuje přes Zobrazení-Vlastnosti-vzhled-Ikona. Máte-li ovšem na mysli ikony v CADu, tak to teda nevím. Já jsem s velikostí naprosto spokojen.
Upravil koutnak - 01.čer.2007 v 14:48 |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
dle našich zkušeností se to nejlíp nastaví zvykem - po pár dnech práce s malými ikonami Vám to ani nepřijde...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
svarc.vl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad Mechanical 2010 Stav: Offline Bodů: 204 |
![]() |
Chtěl jsem se zeptat těch, co mají klasickou 20", jak nastavim větší ikony na rozlišení 1600x1200. Klasické ikony se moc zmenší. a přes menu v cadu jsou ikony zase moc velké. děkuji
|
|
![]() |
|
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
Rozhodne 24" W 1920/1200
![]() |
|
Peter M.
|
|
![]() |
|
j.matel ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 13.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2009LT Stav: Offline Bodů: 258 |
![]() |
To si nepletiem, iba som chcel povedat, ze nie je wideLCD ako wideLCD.
(Prezeniem) Bude mi naprd 24"LCD s nizkym rozlisenim a naprd mi bude 15" co ma 1400x1050. Teda je rozdiel ci ma wideLCD 1440x960 a rozdiel ked ma napr. 1680x1050. Tj. 19" wideLCD asi urcite nie. Tj. v podstate s vami suhlasim ![]() |
|
![]() |
|
Pipa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.dub.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: BricsCad, Cadkon+ MEP Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
Nepleťte si prosím plochu s rozlišením, myslím že v CADu je podstatnější ta plocha, pokud pracujete hodně s textem tak potom to rozlišení, alespoň dle mých poznatků - máme 3 pracoviště s 2x20" klasika a 14 pracovišť s 20" wide. |
|
![]() |
|
j.matel ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 13.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2009LT Stav: Offline Bodů: 258 |
![]() |
Mam Benq T905 a ten ma 1280/1024 a Prestigio P5200W s 1680/1050 a vmesti sa tam toho omnoho viac nez na klasicky 4:3. Do vysky aj do sirky ani nevravim.
Zalezi aky ma clovek na mysli sirokouhle rozlisenie, ak sa bavi o 15/17" 16:9, tak je jasne, ze moze robit rovno na notebooku a bude mat vacsiu plochu, ale ak sa pozrie na napr. spominane Prestigio 20", tak je rozlisenie a plocha omnoho vacsia. IMHO, dolezitejsie nez pomer stran je to ake ma to LCD rozlisenie a potom velkost. V zasade je to ale IMHO jedno. Bezny projektant si chce odmakat svojich 12-13hodin a ist domov ![]() Upravil j.matel - 20.dub.2007 v 16:24 |
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 961 |
![]() |
Pripomína mi to diskusiu o tom či je lepšia klobása grilovaná na drevenom uhlí alebo na žulovej doske....koľko ľudí toľko chutí
|
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
HonzaKLE ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 08.bře.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD2007 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Taky dvě LCD: 1x HP2465 a 15,4´´ na NTB
![]() |
|
![]() |
|
Pipa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.dub.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: BricsCad, Cadkon+ MEP Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
Souhlas,
taky používáme konfiguraci dvou klasických 20" LCD
a maximální spokojenost a to nemluvím že plocha klasického formátu
je větší než u širokoúhlého
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Vy tu pánové ale zapomínáte na jednu důležitou věc. Člověk přeci nepracuje celý den jen s CAD (=jednou aplikací)! CAD běží samozřejmě na jednom monitoru, tak nikam nic neotáčíte a zbytek "balastu" (komunikace, RSS, E-mail klient, web prohlížeč, hlavní panel Win, atd.) běží na druhém. Vše je stále vidět (žádné Alt+Tab pořád dokola jak pako) a nic vám neukrajuje z plochy pro CAD. Výhodné také pokud píšete zprávu nebo vyplňujete tabulkáč a potřebujete souběžně číst z výkresu, apod.
|
|
![]() |
|
Gryč ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 01.úno.2005 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Autocad Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
Dobrý den,
používám asi dva měsíce monitor HP LP2465. Naprostá spokojenost.
Jediné co bych ještě uvítal je možnost srovnat si v Inventoru dvě okna vedel sebe svisle. Když dám uspořádat vše, tak mi okna srovná vodorovně nad sebe. Což při této šířve monitoru není moc výhodné (V AutoCADu je možnost zarovna svisle nebo vodorovně).
|
|
Gryč Lukáš
Altech s.r.o., www.altech-uh.cz |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
CAD není jen AutoCAD - i když ten s novým prvkem Dashboard také využívá spíše místo "do šířky". Browsery projektů/sestav Revitu a Inventoru jsou také na šířku, stejně jako pracovní prostory Mapu a Civilu. Takže širokoúhlý LCD panel se podle mne vyplatí - asi je i ergonomičtější než dvoumonitorové řešení, které už asi nutí k otáčení hlavou a "drcnutí" pohledu na přechodu mezi monitory.
|
|
![]() |
|
comodo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.led.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
neni to skoda sikorouhly pre autocad , ked mas dole napr. 2-3 prikazove riadky ? Skoda plochy. Jedine ho postavit na vysku :-)
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Podle mého názoru je aktuálně nejideálnější kombinace 2x "normální" 20" LCD. Cenově to je v podstatě shodné s 1x 23"/24", ale efekt je výrazně lepší! Pro práci je vždy lepší použít dva monitory jak jeden ... přibudou možnosti směrovat aplikace na daný monitor, lepší možnosti ovládání oken, atd. Toť můj názor.
(Přinutit ACAD, aby i plovoucí okna chodila, jak mají byla tedy dřina, ale podařilo se ![]() A pokud bych si měl vybrat mezi klasickou 20" (1600x1200) a širokoúhlou 20" (1680x1050), tak bych sáhl asi po klasice. Na filmy je širokoúhlé paráda, ale mě osobně to na práci moc nevyhovuje. |
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 961 |
![]() |
Jednoznačne širokouhlý, aspoň 23". Tu sa šetriť neoplatí. |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.