Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Autor | ||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() Zasláno: 02.bře.2007 v 11:42 |
|
Absolutní souhlas. Ale ruku na srdce, pánové: kdo z Vás si od A do Z přečte vždy a každé lic. ujednání (obzvlášť když je anglicky...) ![]() ![]() |
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
|
To ano, prodejci (naši obchodníci) rádi vysvětlí - viz též PM.
|
||
![]() |
||
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
|
Ještě se k tomu vrátím. Nechtěl jsem Vás samozřejmě do ničeho tlačit. Ale myslím si, že prodejce je prostředníkem mezi výrobcem a uživatelem SW a tudíž by měl jednoznačně informovat koncového zákazníka, co si může s instalací licencí dovolit a co ne. Měl by tedy být schopen jednoznačně vysvětlit pravidla licenčních podmínek.
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
|
Autorizační kódy na již nepodporované verze CAD aplikací zajišťujeme i nadále.
|
||
![]() |
||
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
|
Měl jsem kolegy kutily co si počítač s AutoCADem furt vylepšovali a tudíž furt žádali o nové aktivační kódy. Po určitém počtu poskytnutých aktivačních kódů jim místní zástupci Autodesku odmítli posílat další, museli o to požádat své nadřízené kdesi v tramtárii což trvalo několik dní a než se to vyřídilo tak kolegové měli po žížalkách.
Zajímalo by mne jak je to se zasíláním aktivačních kódů na verze AutoCADu u kterých skončila podpora.
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Vždy je to o ľuďoch. ...
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
AD bod 4)
Predpokladám, že v AutoDesku nemysleli aktivačné kódy pre jednu licenciu. Preto je tam prostriedok na prenos licencie. Iné však je, že neošetrili jeho funkčnosť. A tu vyvstáva otázka.
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
|
Taky se to tak dá vysvětlit
![]() Jde jenom o to jak se soudruzi v Autodesku budou koukat na to, že tam mají pro jedno licenční číslo více žádostí o aktivační kod. Upravil Machacek - 28.úno.2007 v 15:25 |
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Defter ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit Stav: Offline Bodů: 276 |
![]() |
|
Add bod 4)
Podle mého výkladu to znamená, že když nepoužijete crack, pak vše v pořádku. Osobně si nechávám vygenerovat kód samotným autodeskem, tudíž právě tento bod neporušuji... |
||
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010 MCSA2003:Messaging MCITP:Server Administrator MCSA:Windows Server 2012 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
To je právě to, že nikdo (většina) z nás běžných uživatelů není právník. Licenční podmínky by měly být napsány tak, aby jim rozumněl každý člověk a ne jenom ten, kdo se vyzná ve všech těch zavádějících formulacích.
Věřte mi, že se Vás nesnažím nikam natlačit. Jenom mě zajímá Vaše stanovisko k tomuto problému.
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Netlačte mne do role vykladače licenční smlouvy, nejsem právník. Pokud instalací na domácí PC neporušujete vaši licenční smlouvu, nainstalujte si jej.
|
||
![]() |
||
Defter ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit Stav: Offline Bodů: 276 |
![]() |
|
Osobně to tak u svých lidí dělám. "Moji" projektanti nikdy neví, jestli náhodou nejsou druhý den v terénu, nebo jestli nevyrážejí na X dní třebas na SK pobočku. Samozřejmě předpokladem je, že se na dané PC/NTB mohou přihlásit jen oni a nikdo jiný...
|
||
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010 MCSA2003:Messaging MCITP:Server Administrator MCSA:Windows Server 2012 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Takže to mám chápat tak, že nemusím přenášet licenci, ale stačí mi nainstalovat si doma CAD a vyžádat si nový aktivační kod?
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Určitě není třeba nic odinstalovávat. Buď použít ten souborový či kódový přenos licencí nebo (pokud vyhovíte podmínkám licenční smlouvy) nainstalovat software na druhé PC. O aktivační kód se žádá standardně - některým z nabízených způsobů. Myslím, že cílem Autodesku není brzdit v práci legální uživatele, ale komplikovat páchání trestných činů porušování licenčních podmínek. |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
abych pravdu řekl, tak v registrech se mi hrabat nechce. To je asi jednodušší si vyžádat ten nový aktivační kod.
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
o ten nový aktivační kod se žádá standardně přes internetové rozhraní? Nebo to má nějaká specifika?
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
...takhle jsem to aplikoval i já po "mnozích strastích" (viz můj tehdejší příspěvek- ![]() ![]() ![]() Upravil Ferdinand - 28.úno.2007 v 13:07 |
||
-FerTh-
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,898 sekund.