Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
prybka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.pro.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: IntelliCAD Stav: Offline Bodů: 61 |
![]() Zasláno: 29.srp.2007 v 17:03 |
Omlouvám se za původní zmatení se SP. Vycházel jsem ze stránek Autodesku a tam bylo doposud uvedeno, že SP bude v blízké době uvolněn. Pan Tomáš má pravdu a už jsem svůj předchozí příspěvek upravil.
Pokud se týká poznámek OS, tak mohu a nemusím mít pravdu. Osobní zkušenost a AutoCADem 97 na Windows 98 mne "vycvičila". AutoCAD sice běžel a W98 byla oficiálně podporovanou platformou, ale míchal řezy TrueType fontů. Jediné, co jsem našel u Autodesku bylo, že v národních prostředích se mohou vyskytnout problémy s TT fonty. Přiměl jsem našeho tehdejšího prodejce chybu reprodukovat, ale to bylo vše, čeho jsem dosáhl. Ve všech externích výkresech jsem musel předefinovávat styly a Arial nahrazovat písmem Arial CE. (Chyba byla způsobena chybějící podporou pro Unicode ve W98 a ta už tehdy byla technologicky "na odstřel".) Proto bych se klidně klonil k Tomášově doměnce:
Spíše bych to ale formuloval, abych neurazil pana Michla, tak, že referenční instalací Vista je verze Business a tato verze je pro běh AutoCADu optimální. Rozdíl ceny mezi Windows Vista Home Basic a Vista Business je "malý" vůči ceně AutoCADu a tak bych u nového počítače určitě respektoval doporučení: http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5723 Srovnání jednotlivých verzí Vista: http://www.microsoft.com/cze/windows/products/windowsvista/editions/n/choose.mspx http://www.microsoft.com/cze/windows/products/windowsvista/footnotes.mspx S technologickými rozdíly a vlivem na výkon jsem možná přestřelil. Změny se týkají hlavně síťování, zálohování, šifrování a správy uživatelů. To ovšem nevylučuje, že v jednotlivých verzích jsou jinak přednastaveny parametry ovlivňující výkon systému. Pokud se dobře pamatuji, tak také existovaly aplikace, které ke svému běhu přímo vyžadovaly verzi professional. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21981 |
![]() |
Viz tip:
pod XP Home funguje AutoCAD až od verze 2005, pod Vista Home od verze 2007 SP2 (v tomto případě to není jen "vynechaným" otestováním)
|
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Já samo myslel SP2 pro AutoCAD 2007.
To co ale píšete ohledně OS myslím není tak úplně pravda. Jaký je rozdíl mezi Xp Home a Xp Profesional....? Nic z toho nemůže ani AutoCADu ani Např. Inventoru způsobit problém a obojí chodí i na Xp Home. Záleží spíše např. na síťových možnostech zvoleného OS. Spíše jde o to, že se Autodesk a jiní, nezatěžují testováním produktů pod těmito "mutacemi" OS. Což je samozřejmě pouze můj osobní názor. |
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
prybka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.pro.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: IntelliCAD Stav: Offline Bodů: 61 |
![]() |
Měl by to řešit SP2 pro AutoCAD 2007:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5418 Moje laické poznámky:
Upravil prybka - 29.srp.2007 v 14:48 |
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Zkuste SP2. Mělo by to být OK
|
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
Frank ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.srp.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Zdravím! Mám problém s Autocad 2007. Nainstaloval jsem jej do systému windows Vista Home a nelze spustit. Neni kompaktibilní s tímto systémem. Prosím o radu či pomoc!
![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.