Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Andrej ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |
![]() Zasláno: 14.zář.2007 v 06:45 |
![]() U nás to tak nejako funguje, zamrozrejme, že sú aj negatívne ohlasy. Je pravda, že také veci sa menia iba 1-2 krát do roka..., niekedy ....., napr ako lin súbor, ten sa už nemenil.
Uvidíme ako to bude časom.
Ahojte, -A-
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
Myslím že použitím standardních Unicode fontů lze dnes zapsat do výkresu jakýkoliv znak jakékoliv abecedy používané na Zemi (minimálně tedy všechny možné azbuky, katakany, hiragany, arabštiny, apod.).
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Komletní výkresy taky předáváme velice neradi a vyhýbáme se tomu ( kromě situačních hladin pro koordinaci se to docela daří). Ale pro koordinaci se předávání aspoň některých hladin (včetně popisů) nevyhnete.
A když si vzpomenu, jak se ke mně dostaly některé soubory dostaly bez souborů lin, shx apod přes několik uživatelů, z nichž ten první už to smazal a těm dalším to nevadilo a termíny na krku - pak se nedivte těm emotikonům
A nakonec - v praxi to, aby dotyčný font pocházel jen z jednoho zdroje, neuhlídáte... Mně se takhle jednou sešly tři stejně pojmenované shx s tvary pro čáry a nestačil jsem se divit, protože každý obsahoval něco jiného .....
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Andrej ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |
![]() |
RE :Mantlík
"Vy ne, ale výkresy se mohou dostat k někomu, kdo takto upravený romans nemá, a ten bude "
U nás je politika chránenia osobných údajov taká, že výkresy vo formáte dwg len tak niekomu neposkytujeme. A keď áno, pribalené je k tomu kdečo.... napr. ctb, lin, shx... a podobne. Ano...., stane sa že sú rovnaké..., ale v podstate iba doplnené o nové znaky.., takže sa mu nestane že keď tam mal raz znak U+03bc..., a prepísaním nového súboru tam bude mať otáznik. Proste lepšie mať movší ako starší, konkrétne myslím ten romans.
Takže ten kto tam bude mať otáznik..., musí požiadať tvorcu výkresu o font, klasika. Treba dať akurát pozor na to, aby ten doplňovaný font pochádzal iba od jedného zdroja.
-A-
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
ruka byla rychlejší, než mozek, tak ještě jednou
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Vy ne, ale výkresy se mohou dostat k někomu, kdo takto upravený romans nemá, a ten bude
![]() ![]() Někdy na jaře jsem si stáhnul fonty, které by měly obsahovat vše, co potřebujete (zatím jsem si to jen prohlédl, nebyl jsem dosud nucen je použít.
V zip souboru jsou 3 varianty fontu + náhledy v DWG, takže to sem asi nepřipojím (limit). Zkusím aspoň staženou stránku z www.caddepot.com
Pokud se Vám to nepovede najít a stáhnout, napište mi na soukromou zprávu kontakt, pošlu to přímo
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Na podobné téma už se tu diskutovalo, viz např.:
Třeba se něco z toho hodí.
|
|
![]() |
|
![]() |
.. určiťe to nieje vhodné riešenie. Ale keď v rámci toho fontu potrebujem znaky alfa, beta, gama... a iné. Lepšie sa to píše v jendom riadku, ako skladať vety z fontu romans a symbol.
Inak neviem načo sú tam znaky ako domček z uchom, nejaké nezmyselné čiarky a blbiny a podobné capiny. Mali vymyslieť romas_eu znaky pre europu, všetky a basta, nič by sa nemuselo doplnať. A keď chcú šikmáči svoj romans, bol by romans_jp....
Inak mi máme pre nás upravený romans, kde je doplnené Ľ a Ĺ..., čo v štandardnom asi nieje..., takže už štandardný samo o sebe nepoužívame.
-A-
|
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Myslím si ale že modifikovat "standardní" fonty není nejvhodnější cesta.
|
|
![]() |
|
![]() |
nuž... asi takto.
shx -> shp...., pre oba súbory.., do jedného doplniť čo treba z druhého...., potom shp -> shx a je to.
Dík...
-A-
|
|
![]() |
|
![]() |
To platí ale jen tehdy, pokud soubor s písmenem alfa obsahuje i všechny znaky z prvního souboru ...
Já to pochopil tak, že tomu tak není. V tom případě je nutné upravovat zdrojové soubory *.shp a pak je zkompilovat. Dříve bývaly i na instalačních médiích, obávám se, že teď už nejsou. Zkuste kontaktovat svého prodejce
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Kdysi jsem přidával nějaká písmena do fontu, bylo to ještě za časů R11, ale měl jsem k dispozici soubor SHP.
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
V adresáři ...\Fonts prostě nahraďte jeden s tím druhým.
Upravil Ferdinand - 13.zář.2007 v 08:09 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý deň.
Mám takýto problém. Používam font romans.shx, mám dva súbory s rovnakým názvom. V jednom je celá naša abeceda vrátane Ľ Ĺ..., ale chýba mi tu znak alfa...., ten sa nachádza v druhom súbore toho istého názvu. Proste, dá sa akýmsi spôsobom ten znak alfa pridať medzi tie iné znaky.. ??
Dík...
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,414 sekund.