Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Jan Zadrbal ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.úno.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: REVIT,3DSMAX,ARCHICAD Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 06.úno.2008 v 23:00 |
Děkuji za odpověď. Nastuduji API.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
To, že pro vytváření uživatelských rodin nepotřebujete být programátor a učit se nějaký nestandardní jazyk (jako GDL), je vnímáno jako jedna z velkých výhod Revitu právě oproti ArchiCADu.
Většina požadavků se tak dá řešit pouhým nastavením - přístupem ke tvorbě rodiny (často je princip odlišný než u ArchiCADu). Pokud hodně pokročilý uživatel potřebuje vytvářet hodně speciální rodiny (náhodná čísla, atd.), může využít API v Revitu. To podporuje standardní a neproprietární programovací jazyky a technologie jako Visual Basic a .NET.
|
|
![]() |
|
Jan Zadrbal ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.úno.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: REVIT,3DSMAX,ARCHICAD Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Dobrý den,
Existuje pro revit nějaký programovací jazyk pro tvorbu rodin? Mám na mysli nějaký mocný nástroj jako GDL v archicadu. Tvorba rodin v revitu mi přijde jednoduchá a přehledná, ale dost omezená. Z archicadu jsem zvyklý používat např. random, for cyklus, deformaci souřadnic ... např. tvorba palisádového ohraničení dle dráhy (matematicky definovaná křivka - připomínající archimédovu spirálu), s náhodně vysokými, širokými a nakloněnými palisádami - nevím zda v revitu lze. Např. parametrické exteriérové žaluzie s parametry výška, šířka, šířka lamely, úhel sklonu lamel, spuštění... atd. mi v revitu dalo hroznou práci (přes vnořené rodiny). (Do fasády vložena nepravidelnost, abych zabránil fádnímu rytmu oken - proto ta námaha) Pro složitější rodiny bych uvítal nějaký mocný, klidně i složitý nástroj. Děkuji za odpověď. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.