Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() Zasláno: 25.čer.2008 v 16:46 |
deep exploration je myslim v neomezenem demomodu funkcni 30 dnu...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Kroupík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 175 |
![]() |
Dobra zprava je, ze to neni zavada na mem vysilaci, ale spatna, ze jde vicemene o jednarazovou zalezitost, takze mi sef zadny novy program nekoupi.... tak ted nevim co s tim... :-(
|
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
Hotovy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 08.dub.2005 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: ACAD Architecture 2008+DT+2008 Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
Dobrý den, poprosím o radu pro naprostého začátečníka. Dokážu si ve stylu stěny nadefinovat např. vícevrstvé zdivo s dřevěným obkladem, ale už neumím vnější vrstvě přiřadit jako materiál dřevo. Lze mi poradit?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
mam stejnou zkusenost. VIZ nepouzivame z presne stejnych duvodu, jako popisujete Vy. rendrujeme v accurenderu (www.accurender.com) - stoji to rozumne penize, umi to svitit HDRI, data to uklada do dwg a narozdil od vizrenderu do toho umim nacpat komplex baraku s nekolika sty byty.
nevim, jestli to pouzivate - my treba model dost optimalizujeme, napr u oken pouzivame v adt nahradu zasklivaciho prvku (6 odrazivych faces) jednim prvkem (1face) a podobne - zrychluje to rendering...
pokud se jedna o jednorazove renderovani, doporucuji jeste sw DeepExploration: vyexportujete model do .3ds, v DeepExploration spustite optimalizaci a mate 50% velikost modelu a stejny vizualni dojem.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Kroupík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 175 |
![]() |
momentalne se jedna jen o navrhy, takze k projekcni praci to nepotrebuju. Jde to tedy nejak snadno? Mimochodem, jakou mate zkusenost s tim co VIZ Render "utahne"? Konecne jsme dotvorila v ADT model a nepodarilo se mi ho dostat do VIZ Renderu... hlasilo to ruzne veci, od kriticke chyby po nedostatek pameti adt... zkratka jsem musela nektere veci vyhodit, abych to tam dostala... jinak po castech se otevre vsechno ale dohromady je to asi prilis velke...pocitac mam celkem slusny ,tak to snad neni hardwarem... pro predstavu se jedna o nakupni stredisko s parkovistem.... takze nic moc slozity barak s parkovistem, nejake lampy, stromy, auta...celkove to melo cca 15 MB v ADT, protoze ty auta to dost zvetsili ,ale nedostala jsem tam ani bez aut (cca 6 MB). nemate s tim nejakou zkusenost, jak treba zmenist objem souboru ,ael zachovat 3D prvky? Obzvlas ty auta?
|
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
Aha, takze to zkusim v ADT. Takze pokud bych chtela resit nejake geometricke vzory na fasade, tak ve VIZ Rendru to neudelam? Kazdopadne diky za radu, alespon se nemusim dal trapit... :-) |
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
zalezi na konkretni situaci, ale jsou 2moznosti: - bud si v ADT nebo v ACADu tu zed upravte, aby mela pas uz tam, pred importem do VIZrendru
- nebo pouzijte material, ktery bude pruh obsahovat jiz ve sve definici a spravne ho namapujte.
kterou metodu pouzijete dost zalezi na konkretni situaci - pokud je ten pruh jineho materialu na vsech zdech baraku, tak bych si na to v adt udelal styl, pokud je to vec, ktera je jen jednou nekde, udelal bych to pres material...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
Poradíte mi někdo jak udělat na části plochy jiný materiál ve VIZ Renderu? Tuším, že přes Edit mesh, ale nejak mi to nejde, jsem ve VIZ Renderu absolutní začátečník a trapím se s tím už docela dlouho...navíc ta angličtina
![]() |
|
Kroupík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,383 sekund.