Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() Zasláno: 21.lis.2008 v 10:09 |
Soubor .IAM je ale jen "seznam ukazatelů" na potřebné součásti sestavy (.IPT). Jeho velikost nic neříká o celkové velikosti sestavy.
Shrinkwrap a další užitečné utility jsou ke stažení na webu Autodesk Labs (viz pravidelné odkazy v X-News nebo labs.autodesk.com)
|
|
![]() |
|
Interex ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.srp.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: INVENTOR Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
Jedná se pouze o soubor .
|
|
![]() |
|
ssmiga ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: AIP2010, Mechanical 2010, Vault 2010, Vista 64bit Stav: Offline Bodů: 178 |
![]() |
S tím naprosto souhlasím, moje zkušenost je stejného charakteru. Zkoušel jsem touto cestou jít u velkých sestav, ale výsledkem bylo další zhoršení svižnosti. Používám při dimenzování.
Schrinkwrap jsem nezkoušel.
|
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 960 |
![]() |
Moja skúsenosť s derived parts vytvorených zo zostavy je taká, že nikdy som ich nakoniec nepoužil...Inventor totiž oveľa lepšie pracuje so zostavou poskladanou so 100 ipt o veľkosti 1MB ako s jedným ipt (odvodeným) o veľkosti 100MB alebo aj 50MB...Odvodzovanie používam hlavne na vytváranie zrkadlových ipt...
Ten shrinkwrap som ešte neskúšal...je to skutočne použiteľné pre reálnu prácu, alebo je to len ďalšia pomôcka pre stredný management? Lubo |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
To je divné - co je "původních 1.3MB"? Velikost .IAM anebo součet velikostí .IAM a všech jejích .IPT souborů?
PS: Pro zahlazení stop je také možné použít Shrinkwrap:
|
|
![]() |
|
Interex ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.srp.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: INVENTOR Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
Pokud vytvořím odvozenou součást, soubor je ovšem několikanásobně větší. Např. z původních 1,3 MB mi vzniklo 50MB.
|
|
![]() |
|
mrkvolf ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.kvě.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AIP2008 Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
"Přerušit spojení s původní sestavou" mi nestačí.
Sice se to zdá pro vás nelogické, ale teď bych chtěl jen "zahladit stopy" po vložení sestavy, aby se součást stala opravdu jednou celistvou částí. Upravil mrkvolf - 18.čer.2008 v 15:25 |
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Po vytvoření odvozené součásti lze přerušit spojení s původní sestavou, takže nová součást na ní nebude nijak závislá. Nebude ji pak možno změnit při změně původní sestavy. Jestli vám jde o tohle. Napište co je vlastně cílem vaší snahy.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
STEP nepotřebujete - stačí to odvození. Viz:
|
|
![]() |
|
mrkvolf ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.kvě.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AIP2008 Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
Opravdu díky mnohokrát!
Při uložení do *.stepu je to OK. Jen nevíte jak se přímo zbavit té podsestavy u této součásti, když ji mám v *.ipt bez nutnosti uložení do *.stepu? |
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Otevřít novou součást, vyskočit z náčrtu, vybrat z menu "Odvozená součást", vybrat sestavu, ze které se má součást odvodit, načíst, uložit součást. |
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
pokoušel jsem se uložit sestavu jako jeden celistvý díl (součást, objekt). Formáty *.step i *.iges však zanechávají stromovou strukturu. Existuje nějaké řešení? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.