Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() Zasláno: 15.zář.2008 v 08:37 |
||
Opět jsem si o víkendu hrál s Autocadem a stvořil jsem verzi pro LT (POUZE PRO LT - využívá příkaz _SETENV, který plný Acad nezná - alespoň pokud je mi známo)
Narazil jsem na limity v délce makra, to jsem nakonec obešel, že jsem část makra uložil do systémové proměnné.
Proto je nejprve nutno zadat:
Příkaz: _setenv
Zadejte název proměnné: ZNASTAV Hodnota <>: "$m=userr1 $(/,$(getvar,userr1),$(getvar,userr2)) userr2 $(-,$(index,0,$(getenv,rs1)),$(index,0,$(getenv,rs2))) userr3 $(-,$(index,1,$(getenv,rs1)),$(index,1,$(getenv,rs2)))" (pro jistotu přikládám textový soubor s předchozím výrazem, nevím zda sem nejsou automaticky vloženy nějaké formátovací znaky - mezery..., zkopírujte včetně první a poslední uvozovky)
Pak načíst Zoom_syn.mns (_MENULOAD) a už by to mělo fungovat (ale je pravda že u DIESELu to není mezi verzemi vždy přenositelné).
|
|||
![]() |
|||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
||
|
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
||
to je to, co nemám...ani trošku. Udělá to, prosím, někdo? Ať je to kompletní a skvělé? Děkuji předem....
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
||
To Ferdinand: ne ne, nedotklo, prostě každý děláme v cadu trochu jinak a jen chvíli trvalo, než jsme se pochopili:) Upravil Kackac - 02.zář.2008 v 16:05 |
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
||
To Kackac: Aha, tak mi je to jasné. Výřezy v Modelu používám velice ojediněle. Pokud se Vás to nějak dotklo, tak omluva.
![]() |
|||
-FerTh-
|
|||
![]() |
|||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
||
To samozřejmě není problém. Jsou dvě možnosti:
1) Nahradit SETVAR a GETVAR příkazy SETENV a GETENV. Tím se budou hidnoty ukládat do systémových proměnných a nikoli do proměnných Autocadu.
2) Místo (SETVAR "USER... použít SETQ USER.. (používat globální proměnné) a pak místo (GETVAR "USER..) použít pouze USER...
Pokud máte alespoň základní povědoní o LISPu, tak to zvládnete sám. Pokud ne, tak vám to vytvořím (nebo nějaký jiný dobrovolník - nemám moc času)
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
||
Nešlo by to upravit? userr jsou proměnné, dostupné i z dieselu - a takových je málo:) - nešlo by na to vytvořit nějakou "dočasnou" (toto nastavení se asi nemusí ukládat mezi sessions), aby se userr neblokovala?
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Týjo! Děkuju mockrát!
![]() |
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Nedalo mi to a přes víkend jsem trochu experimentoval. Snad by Vám pomohlo toto:
Nastavíte si dva výřezy tak jak potřenujete.
Pomocí prográmku nastav.lsp si uložíte vztahy mezi těmito výřezy (vzdálenost středů výřezů a poměr zoomů)
Pak můžete v kterémkoli výřezu posouvat či zoomovat a kdykoli budete potřebovat tak prográmkem synch.lsp oba výřezy zesynchronizovat.
Hodnoty z prog. nastav.lsp jsou ukládány do proměnných výkresu USERR2-4 a tak stačí toto nastevení provést pouze jednou.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Jinak s 3D pohledy sice nedělám, ale s tím urychlením práce máte pravdu - dva výřezy eliminují neustálé posouvání a zoomování tam z zpátky. A děkuji za zastání u Ferdinanda:) |
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
|
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
|
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
||
Nebyl by problém to udělat pro operace zoom/pan vyvolané pomocí příkazů, ale reakce na jiné způsoby změny pohledu (kolečko myši, 3D myš, atd.) jsou o dost komplikovanější.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Upravil Kackac - 29.srp.2008 v 11:43 |
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
||
To: RR Neskúšala som to, ale nepomohol by v tomto _zoom Dynamic?
|
|||
![]() |
|||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
||
To: Ferdinand Oni sú stavbári a pracujú s 3D pohľadmi. Viewporty v modelovom priestore im slúžia na lepšiu orientáciu pre urýchlenie práce.
Kackac je podľa mňa dosť zbehlý užívateľ CADu, takže jej to myslím nemusíte vysvetľovať týmto spôsobom.
|
|||
![]() |
|||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
||
Ano, ale je to rozdíl: A. pracuji přímo v modelovém prostoru (tj. tam dole z těch oušek mám zvolené Model) B. pracuji v rozvržení (tj. tam dole z těch oušek mám zvolené Layout1 - dle toho jak máte nazvané to vytvořené rozvržení ) a tam (tj. ve viewportu) se překliknu dovnitř modelového prostoru.
|
|||
-FerTh-
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
pokud existuje nějaký programátorský prostředek ... třeba reaktor, fungující tak, že pokud se v jednom výřezu odzoomuju na místo X,Y a mám nastavený zoom Z, tak se mi po překliknutí do jiného výřezu automaticky (nebo po zadání nějakého příkazu) nastaví stejné hodnoty XYZ....tak by bylo fajn takovou utilitku napsat...:)
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,424 sekund.