Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
J.Richter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.čvc.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() Zasláno: 03.bře.2009 v 08:32 |
Dle mě nejlepší a rozhodně rychlejší je vyjmout z DF kartu, strčit ji do čtečky (USB nebo třeba integrované v NTB), potom se vám to jako další disk nahlásí spolehlivě, stahování také běží několikrát rychleji, v mém případě cca 33x (DF dá 600 kB/s, čtečka integrovaná v NTB mi dá 20000 kB/s na té samé kartě).
Co se týče otáčení, snímky mi automaticky otáčí už fotoaparát. DF: Panasonic FZ 50 |
|
Jan Richter
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Přesně jak píše koutnak.
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
To bohužel asi nepomůže. Některé foťáky, a Canon k nim patří, se prostě jako další disk nehlásí. Jedině snad přes Ovládací Panely/Skenery a fotoaparáty. Takhle se sice PC s foťákem seznámí, ale nelze využít komfortu nějakého manažéra pro stahování fotek, protože ten foťák není tímto způsobem přístupný. |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
To by měl snad vyřešit driver dodávaný na CD s foťákem. Pokud v Ovládacím panelu v Průvodci Přidat hardware není vidět ten konkrétní typ foťáku. Upravil Ferdinand - 06.lis.2008 v 13:20 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Zoner to umí a to funkcí Otočit podle EXIF, vyzkouším ještě další tipy. Moc děkuju za rady.
Upravil PepaR - 05.lis.2008 v 22:50 |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Samozřejmě při otočení fotky podle EXIF se musí informace o orientaci opravit (program musí udělat automaticky). Já naopak otáčení doporučuji - snímek uvidíte správně všude i v prohlážeči, který automatické otáčení nepodporuje.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
neodporúčam otočenie fotografie a jej uloženie, lebo EXIF informácia je ochovávaná stále (bola by chyba vymazať EXIF), tzn. ak uloženú snímku otvoríte v inom programe ten si znova prečíta EXIF informáciu a snímku otočí druhý krát. Lepšie riešenie je teda foto neotáčať a v prehliadacom programe si iba zapnúť automatické otáčanie fotky pri prezeraní. Druhá možnosť je už pri fotení zadať fotoaparátu voľbu aby snímku pri uložení správne otočil (nevýhoda je potom malý náhľad pri fotky na stojato)
... všetko vyššie uvedené platí samozrejme iba pre fotoaparáty, ktoré vedia detekovať otočenie tela fotoaparátu (podľa detekcie snímky alebo ešte lepšie podľa vnútorného senzoru a pod.) čo nie všetky fotoaparáty ovládajú ... ja odporúčam na "manažment" fotiek program XnView, a aj Google Picassa je v pohode Upravil be_em - 04.lis.2008 v 20:37 |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Já používám program "gphoto2" na stažení a "exiftran" na otočení. Exiftran otočí fotku dle exif informace (z Canonu). Naprostá spokojenust, ale nejsem si jistý jestli se Vám bude líbit...
![]() Jsou pouze pod linuxem a na příkazové řádce... Jinak software dodávaný s foťákem to při stažení dělá automaticky - myslím, že se jmenuje ZoomBrowser. A již amiňovaný IrfaView by to také měl umět - vybrat všechny fotky v zobrazení Thubnails a dát automatické otočení. Nemám to ale vyzkoušené, protože používám první zmiňované... |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Ano, nejnovější verze je Zoner Photo Studio 11 (já jsem zatím skončil u 10) http://www.zoner.cz/. Jsem s ním spokojen. Možná umí i to automatické otáčení, ale tak hluboce jsem ho neprostudoval
![]() |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Irfanview umí automatické otočení obrázku (Properties - JPG/PCD/GIF - Autorotate image according to EXIF info. Umí také formát RAW (nativní formát fotoaparátu) - i když nevím, zda otáčí také RAWy - nutno vyzkoušet.
P.S. Myslíte Zoner Photo Studio ? Nejnovější číslo verze je 11. Upravil vbehun - 04.lis.2008 v 09:44 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Přesně tak jak píšete, mám taky rád kontrolu nad tím co dělám.
Jenomže člověk potřebuje řešit funkci automatického otočení fotek při načítání dle EXIF informací a to bez ztráty kvality obrázku. Budu muset vyzkoušet ten Zoner. Jaký jeprosím konkrétní název tohoto produktu?
Ještě abych to upřesnil, fotky stahuju z Canon EOS 450D a ta se jako druhý disk nehlasí a je to škoda, neboť pak by to bylo jedondušší.
Upravil PepaR - 04.lis.2008 v 08:33 |
|
![]() |
|
![]() |
Já tedy propojím PC USBkabelem s DIGI, DIGI zapnu a pomocí manažéra (v mém případě Salamander) fotky zkopíruju. A pak si programem "na fotky" (v mém případě Zoner) fotky prohlédnu a ty "chybně" otočené si otočím ke své spokojenosti.
Vím ale, že jsou i foťáky, které se v PC nehlásí jako další disk a ke stažení fotek vyžadují instalaci vlastního SW, který možná i umožňuje automatické otáčení při přenosu. Ale já tyto automatické funkce moc v oblibě nemám. Mám raději kontrolu nad tím, co se děje. |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
jak řešíte prosím stahování fotek z Vašeho digitálního fotoaparátu do PC? Mě výchozí program nenabízí funkci automatického otočení při stažení.
Předem děkuji za rady
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.