Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Autor | ||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() Zasláno: 21.lis.2008 v 12:15 |
|
:)
|
||
![]() |
||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
|
Už jsem to někde nahoře psala - vložila jsem tu kresbu (kopírováním s ref. bodem) do prázdného výkresu, tam se synchronizace povedla, pak jsem ji vrátila do původního výkresu, a už se to zobrazovalo správně, dokonce i bez čištění definic bloků před tím vložením zpátky. Jen jsem to musela udělat jak s modelem, tak s bloky v layoutu, zabralo to vždy jen na ty fyzicky opravené (transportovanné) prvky. Logiku toho celého opravdu nechápu, proč to takhle šlo a jinak ne, ale hlavně že se povedlo, to je přesně ten typ věcí, které strkám do škatulky "není nutné to pochopit, ale přijít na to, jak to obejít":)
|
||
Kackac
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Tak potom je to asi naozaj vo verziách. Ako ste to potom vyriešila?
|
||
![]() |
||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
|
Ale já ten příkaz běžně používám, vím jak funguje. V těch prázdných výkresech, kam jsem ty bloky vložila, to fungovalo bez problémů, jen v tom původním ne. Dělala jsem to ve 2007, možná že různé verze si s různými chybami poradí trochu jinak a 2009 to prostě zvládla, škoda, mohla jsem si ušetřit práci, kdybych ji měla a tušila, že to tak může být...
|
||
Kackac
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Na A2009 full mi to ale fungovalo. Určite ste synchronizovali konkrétne bloky, práve zmenené. Pri battman treba vybrať ručne alebo zo zoznamu blok ktorý sa má synchronizovať.
Uvádzam to preto, lebo som na to kedysi dávno neprišla hneď, ale až na druhý krát. :)
|
||
![]() |
||
![]() |
|
|
||
Kackac
|
||
![]() |
||
Pet5 ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Revit Architecture 2014,AutoCAD 2014 Stav: Offline Bodů: 203 |
![]() |
|
No tak toto je pre mna zatial tazka kava.
![]() |
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
V AutoCAD LT asi bude Pet5 mít smůlu s tím lispem...
|
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
Jozef Lovás ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, AutoLisp, VzProCAD Stav: Offline Bodů: 36 |
![]() |
|
Neviem či Vám to pomôže, ale ak máte bloky uložené jednotlivo v nejakom adresáry, môžete použiť utilitu Reinsert-Block-AttSync.lsp.
Je potrebné vytvoriť zoznam blokov do súboru Bloky.txt a umiestniť ho do adresára s podporovanou cestou (tak isto ako bloky). Po nahradení blokov sa spustí aj synchronizácia atribútov. Súšťa sa príkazom RB.
|
||
Jozef Lovás
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Minule sa tu diskutovalo o rýchlom predefinovaní blokov. Keď má Pet5 výkres so všetkými nanovo nastavenými blokmi, ako môže najrýchlejšie predefinovať tie isté bloky v dvoch ďalších súboroch? (blokov je cca 40) Neviem, či cez nejakú utilitku, alebo priamo cez design center. Ozvite sa jej niekto prosím, alebo pošlite linku na tému, ktorá sa tu riešila cca pred mesiacom.
|
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
To zrovna není nejšťastnější způsob pojmenovat všechny atributy stejným TAG-em...
|
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Už netreba odpoveď. Vložila som si problematický blok s mierkou 1,1,1 a tak som ho upravila.
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Čo znamená hláška:
** Cannot REFEDIT a non-uniformly scaled block **
Lepšie povedané ako sa dá editovať blok napriek nej?
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Ako máte nastavenú premennú _ATTDISP? Na normal?
Mne to išlo pri hodnote normal.
Môže to byť tým, že mám Electrical? Podľa mňa by to tak malo fungovať aj v čistom AutoCADe.
Keď prerobíte pre Pet5 tie výkresy, tak aby atribúty boli neviditeľné okrem atribútov razítka, tak ona s tým v LT už bude vedieť pracovať. Ja bohužiaľ na to fakt nemám tento týždeň čas. Najskôr tak cez víkend. :(
|
||
![]() |
||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
|
Zbavit se toho dá, uložením do DXF. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Koukala jsem se na ty výkresy. Původní stav byl ten, že opravdu žádné atributy
nebyly nastaveny jako neviditelné, naštěstí těch definic bloků nebylo
tolik a šlo to předělat ručně. Ale pak nastal další problém - ani po
synchronizaci
_BATTMANem se stávající atributy
nezneviditelnily. Přičítám to tomu, že výkresy jsou vytvořeny (údajně -
podle dialogu, který mi cad zobrazí) v non Autodesk aplikaci, protože
jiný důvod mě nenapadá. Zkusila jsem kresbu vložit do nového výkresu se
správnou definicí, tam všechny bloky synchronizovat, z původního
smazat a vložit tam z toho nového. Jenže jsem to samé musela udělat i pro layout, kde byly ty bloky také, protože tam to zůstalo a ne a ne se to hnout, aby to bylo stejně jako v modelu. Mohlo to být opravdu tím, že to bylo nepravé dwg, nebo někoho napadá i jiný důvod, aby se výkres choval takhle divně? Výkresy jsem před prací restaurovala a byly tam chyby, po jejich odstranění už ne.
Jde se nějak zbavit té "nálepky" non Autodesk dwg, nebo to je zkrátka v těch entitách a ani kopírováním mezi výkresy to nespravím, a naopak si vnáším problémy do pravých dwg, pokud do nich vložím entitu z nepravého? |
||
Kackac
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Což o to, předefinování atributů vybraných bloků na neviditelné by jistě šlo bez problémů v lispu (teď mi to došlo - co s lispem v LT, takže tudy asi ne...). Ale LT neumí vyřešit ani synchronizaci atributů (jestli se nepletu), takže by tam samotná změna vlastností atributů nepomohla, muselo by se to zkusit nějak obejít přes vedlejší prázdný výkres se správně nadefinovanýmy bloky a ten původní tam zkusit za 0,0 vložit...? nevím, jen co mě tak teď napadlo, jestli by to tak nešlo obejít...
Upravil Kackac - 20.lis.2008 v 00:36 |
||
Kackac
|
||
![]() |
||
Pet5 ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Revit Architecture 2014,AutoCAD 2014 Stav: Offline Bodů: 203 |
![]() |
|
Takze s tym vo svojom LT neviem naozaj nic urobit sama? Som myslela,ze sa to bude dat nejako obist,ale ako pozeram do diskusie,tak asi velmi nie. :(
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,260 sekund.