Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() Zasláno: 23.bře.2009 v 18:32 |
Ukončete prosím off-topic diskuzi netýkající se ani AutoCADu, ani fungování tohoto webu.
Podobných projektů je na webu hodně a probírání fungování, motivací, výhod a pravidel každého z nich by neúnosně zatěžovalo toto fórum.
|
|
![]() |
|
J.Richter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.čvc.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() |
Nechápu z čeho usuzujete, že na druhém foru odpovídají na dotazy začátečníci?
Upravil J.Richter - 23.bře.2009 v 18:19 |
|
Jan Richter
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Přikláním se k názoru Radima Koutňáka. Svoji aktivitu můžete bez problémů rozvíjet tady a určitě se najde mnoho účastníků, kteří Vám budou děkovat, že jste jim odpověděl. Ty otázky lze někdy jen těžce rozdělit na začátečnické a na pokročilé, protože začátečnický dotaz k aplikaci CIVIL nebo REVIT apod. je pro některé pokročilý dotaz, jelikož s takovou aplikací nepracují. Neztrácejte čas něřím, co léta funguje k velké spokojenosti a tu energii věnujte třeba těm začátečnickým dotazům. "Opakování matka moudrosti" - víte kolikrát musí člověk vzpomínat na "začátečnické" věci, protože je nepoužíváte často? |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
![]() |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
a víte co? Já Vám to klidně povím: pokud v jedné větě uděláte dvě chyby pravopisné (absenci velkého v nepočítám) a jednu stylistickou, tak nemůžete čekat, že Vás budu brát vážně.
Chyby toleruji u svého kolegy (je chorvat) nebo u někoho, kdo někomu jinému právě odpovídá a sděluje informaci. Vy si děláte PR, které Vám trošku znehodnocuje fakt, že si šlapete na jazyk. Pravopis se učí na základní škole, hrubé základy stylu na škole střední (pochybuji, že je Vaším účelem někoho nadchnout něčím tak prozaickým, jako je nové fórum - automaticky bych předpokládal, že budete mít ohledně svého údělu vyšší aspirace).
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Když se začátečník bude ptát začátečníka, nic se nedoví. A pokročilejší na to nové fórum nebudou mít proč chodit. Jestli chcete na začátečnické otázky polopatisticky odpovídat, můžete to dělat i tady. Nikdo se neurazí. I když se Vám to nebude líbit, s názory R.Říhy musím jen souhlasit. Upravil koutnak - 23.bře.2009 v 15:59 |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
Pokud jsem důvody, proč nové forum zatracuji, nesdelil dostatecne pregnantne ve svem predchozim prispevku, tak musim zopakovat:
zaverem: bytostne nesnasim zkusenosti nepodlozena a predem neodtrpena gesta, takze mne napad "jo, existuje tady super fungujici forum o cadu, tak si zalozim jine" bytostne stve. Zivotni zkusenost mne naucila loajalite a cene trvani veci - kdyby mne na cadforu neco opravdu stvalo nebo chybelo, tak se to budu snazit zmenit UVNITR fora -koneckoncu, zakladat prispevky muze kazdy. A cele tohle pisu proto, ze se mi zda, ze to ma obecnejsi platnost - cela ta situace - at si kazdy uvedomi, nakolik je on sam cechokverulant a nakolik mu (i kdyz to minuly rezim zprofanoval) konvenuje etika spolecneho budovani cehokoli...pro mne je tato situace prilezitosti rict to, co pisu vyse...konkretni predsevzeti:
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
CZmatesCZ ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 18.bře.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2007,Solid Works Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
|
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Myslím, že nové fórum by si mohlo své místo najít.
Řekl bych, že se chce zaměřit na úplné nováčky v AutoCadu.
Zdejší fórum je přecijen pro pokročilejší. Na úplně triviální dotazy nebývá moc odpovědí, případně takové, které radí nejprve prostudovat Help (což samozřejmě také doporučuji :) )
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Nechme nové fórum žít.
Já se tam občas podívám jestli už ožilo a uvidím.
Pro elektroniku existuje třeba fórum
Kdysi se na nějakou dobu odmlčelo, tak zaskočilo fórum na www.mcu.cz a také tam dočasně vzniklo speciální fórum na téma elektronické stavbnice.
|
|
![]() |
|
J.Richter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.čvc.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() |
Dle mého názoru se nejedná o to, vytvářet zde duplicitní fórum, nebo dokonce "kopírovat" přímo CADForum. Dejme novému foru šanci, podle mého názoru nabídne třeba jiné věci, neříkám lepší nebo horší, ale jiné věci a jiné zaměření, než stávající CADForum. Nechápu, proč někteří projekt zatracujete hned v začátku...
|
|
Jan Richter
|
![]() |
|
Romain ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 24.dub.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: C3D 2019, Map3D2016, Infraworks, ReCAP Stav: Offline Bodů: 323 |
![]() |
Když jsem se ve škole učil na zkoušku, vždycky pro mě bylo lepší najít jednu knížku, skripta kde jsem našel "všechno"... a ne stále něco hledat v různých zdrojích.
Proto jsem na straně CADFORUM a nikam jinam prozatím nehodlám přestupovat. Nic proti, přeba budete lepší než cadforum... Upravil Romain - 23.bře.2009 v 12:23 |
|
Roman JANEČEK / Prague Airport
LetGIS |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ad 1: tak proč zakládáte něco nového místo toho, abyste přispíval do něčeho, co už roky funkce ospravedlnilo svou užitečnost? Pokud nechcete konkurovat, tak to forum proste nezakladejte: venuje se stejne oblasti, takže duplicita a konkurence tam proste je...
ad2: takové už tu existuje a Vy jste ho ospamoval pozvánkou na to Vaše:-)
ad5: ospamoval jste mne, takže těžko mohu nečíst. Pozice nekoho, kdo ten program pouziva, chce od nej nejakou funkcnost a semtam najima zamestnance, od kterych ocekava nejakou znalost toho programu, mne pak nuti reagovat, protoze zivot komunity uzivatelu toho programu pro mne predstavuje jednu z hodnot, kvuli ktere mi ma zivnost funguje tak, jak funguje. takze mi zalezi na tom, aby komunita fungovala...fungovala.
Taky pro všechny: svůj čas, strávený reakcemi na tento nesmysl, považuju za dobře utracený, protože si myslím, že se tato causa dotýká něčeho velmi "českého" - rub zlatých ručiček a schopnosti hledání dalších cest a kliček (což je obojí asi spíš pozitivní) představuje malá schopnost uvědomění si, kdy je ta situace, že má člověk spíš zatnout zuby a pomoci někomu jinému stavět něco, co už je postavené do takové výšky, že motivace otce zakladatele je mimo pochybnost.
Myslím, že jedno cadforum pro česky mluvící komunitu stačí, a pokud má někdo pocit, že mu na něm něco nesedí, ať se snaží změnit spíš to forum...
pro uživatele je nesmysl sledovat fora dvě, věci v nich se budou určitě duplikovat...nesmyslnost toho nápadu mi přijde natolik do očí bijící, že nemohu než jahodu požádat, aby sdělila ve strukturované formě, v čem bude lepší než to forum, které už tu je.
Myslim, ze pro vsechny je dobre uvedomit si, jak to s ceskou loajalitou a ochotou podilet se na stavbe, kterou zacal nekdo jiny, je.
Takovy pekny zacatek tydne:-)
Konkretne: cadforum supluje support. Byl tu post od p. Michla, ze se to nema smesovat: tak jen porovnavam: v jeden moment jsem poslal support request a dotaz do fora...ve foru se ostatni aspon ozvali, supportni technik slibil, ze se ozve. Hadejte, jaky kanal zvolim priste.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
To je přesně jeden z hlavních kladů www.cadforum.cz i důvodů, proč jsem pro 1 korektní fórum.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
MichalM ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 02.čer.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT2024, MicroStation V8i Stav: Offline Bodů: 85 |
![]() |
... a asi ani moc uživatelů CADfóra - třeba se mýlím. Času je poskromnu a sledovat několik diskuzních fór najednou nestíhám.
V případě dotazu, se s největší pravděpodobností většina z nás obrátí na fórum s velkou členskou základnou a návštěvností - jen tak je šance na získání odpovědi.
Chybějící přístup k obsahu fóra pomocí technologie RSS je též v dnešní době mínusem.
|
|
![]() |
|
CZmatesCZ ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 18.bře.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2007,Solid Works Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Omlouvám se byla to chyba na foru. Hold free hosting je freehosting, každé nové forum se musí přeci poprat stím že k sobě musí nalákat co nejvíce lidí aby byly příspěvky. BTW. jinak jsem rok po maturitě takže moc studentů už nenalákám:( |
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Párkrát jsem se kouknul, nic se tam nehýbe (dělá to na mne dojem že si tam jen něco zkouší nějaký student, v tom případě nic proti tomu). Asi by to chtělo požádat pár spolužáků ať se tam registrují a začnou posílat fiktivní dotazy a odpovědi aby se to tam rozhýbalo.
BTW: Mně se to zobrazuje s moc velkými písmeny. Je to tak v pořádku nebo mám jen něco špatně nastavené? Tady se mi to zobrazuje normálně.
|
|
![]() |
|
Jan Rais ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 171 |
![]() |
Ale vážení. Proč do nového fóra tolik "šijete"? Každý má přece svobodnou volbu se přihlásit do dalšího. Proč nemím dvě fóra? Vždyť i o jiných produktech jich je víc a ani tohle fórum přece není bez chyb.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,355 sekund.