Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline
Bodů: 1662
Zasláno: 18.srp.2009 v 21:40
Ale to jste mne poněkud nepochopil. Já vůbec nezpochybňuji praktičnost nebo nepraktičnost používání velkých/malých písmen v názvech hladin. Šlo mi čistě o ten filtr hladin. Pokud jsou voleny minusky a verzály jen z důvodu čitelnosti, viděl bych jako vhodné, aby filtr nebral ohled na velikost písma. Jestli to připravujete nejen pro sebe, vyhnete se opakovaným reklamacím, že program špatně pracuje: "Vždyť jsem zadal předponu KLM a ono mi to nenašlo hladinu Klmxy!" Ale to je opravdu jen na okraj a mimo téma dotazu. Jinak doufám, že jsem Vám aspoň trochu pomohl postrčit řešení Vašeho problému.
Aha, fakt, omluva... jak jsem to chtěl rychle napsat, tak se mi to pomotalo (i mně se to stává...).
Výsledný efekt používání m/v písmen názvů tkví v tom, že 1.
KDYŽ NAPIŠU VŠE VELKÝMI PÍSMENY tak to zabere více místa v tabulce editoru hladin, ale
Když napišu vše 1malými písmeny tak to zabere místa méně...(což se může zdát jako prkotina, ale při delším řetězci je markantní - na obrazovce je při maximalizaci okna cca. 10 cm místa pro popis a stává se, že to nestačí).
2. popis je jednoznačný. Příklad: 1Lo1o (jedna_el_o_jedna_o) vs. 1lo10 anebo 11010, B86 (bé_osm_šest) vs. 886, Z0na (zet_nula_en_a) vs. zona ...atd. Ale to je už tak trochu na jiné téma.
Zasláno: 18.srp.2009 v 08:50
IMHO jste to ve vaší odpovědi zpřeházel - STRCAT je zřetězení a NEMŮŽE měnit velikost písmen. Je tam proto, abyste na hodnotu proměnné PREDP přilepil tu hvězdičku a udělal z toho vzor pro hledání.
To jsem pak špatně pochopil fci wcmatch - měl jsem za to, že slouží právě k tomu, aby se zohlednily jakékoliv znaky v řetězci (bez ohledu na malá/velká písmena).
Zasláno: 17.srp.2009 v 14:52
Už moc nevím, o co šlo, ale zřejmě jsem Vám tenkrát jen vypreparoval kousek kódu z nějakého mého staršího prográmku a ty proměnné tam prostě zůstaly. Myslím, že jsem to požíval v projektu, který vytvářel zadání pro prográmek pro výpočet prutových a rámových konstrukcí a typ byl druh prvku.
Nevím, jestli jsem úplně pochopil dotaz, ale filtrovat podle začátku názvu hladiny by šlo primitivně třeba takto:
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru