Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Hejclovska ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.led.2019 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autodesk AutoCad a Inventor Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() Zasláno: 03.dub.2019 v 23:30 |
Zdravím dobré lidičky.
Předem Vás upozorňuji, že vím, že něco takového existuje, ale to je asi tak vše. Trochu jsem googlila, zkoušela, počítala a vůbec mi to nevychází. Vždy to má jiné rozměry. Je možné na tomto příkladě vysvětlit, jak správně nastavit plechy, k faktor, aby se mi podařilo udělat součást přesně takovou, jako je na obrázku (na obr. jsou jen rozměry, které jsou asi potřeba). Děkuji Vám za ochotu a nesmírnou trpělivost PS: potřebuji to modelovat pomocí plechu kvůli rozvinům apod. H. |
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() |
Zdravím, prohledejte toto fórum, ohledně rozvinů a k-faktorů je tady spousty témat. Zjistíte, že k- faktor ovlivňuje velké množství faktorů a každá výrobní firma je může mít odlišné. |
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
|
Hejclovska ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.led.2019 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autodesk AutoCad a Inventor Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
Dobrý den,
tak jsem byla známou upozorněna, že vůbec není nutný k-faktor. Byl mi doporučen primitivní nápad pomocí obruby a dosáhnu toho co chci, tedy přesných rozměrů. Jinak tomu kfaktoru fakt nerozumím. H.
|
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() |
K-faktor určuje v jakém místě se nachází tzv. neutrální vlákno. Tj. místo v materiálu, kde nedochází k deformaci. Správné určení vlákna je potřeba k výpočtu rozvinu. Pokud pouze kreslíte ohnutý tvar a neřešíte výrobu, tak Vás k-faktor opravdu nezajímá.
|
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
|
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() |
Dovolím si malou, ale praktickou poznámku.
Jde o to, k čemu k faktor vlastně potřebujete. (Jeho význam mi je samozřejmě znám.) Pokud ohraňujete ve vlastní dílně bez CNC, upravujte k-faktor dle zkoušek atd.... Pokud jste ale konstruktér a vaším výstupem je výkres ohýbaného dílu, nechte to na výrobci, firmě, která ohraňovací lis (CNC) vlastní a k DXF výkresu přiložte ohnutý model ve STEPu. Výrobek tak dostanete daleko přesnější než když si budete s k-faktorem lámat hlavu. Ona si totiž takováto firma rozvin a provedení výrobku upraví sama a lépe pomocí SW s ohraňovacím lisem dodaného. A to co Inventor vytvoří ve standartním nastavení plechů je naprosto dostatečné. ![]() |
|
JanB.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,316 sekund.