Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Sarfias ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 08.říj.2019 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD2013 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 08.říj.2019 v 10:39 |
Ahoj všichni, jsem tu nová a tak se omlouvám, pokud toto téma někde tady již je. Nevšimla jsem si ho :-(
Poradíte mi prosím někdo, jaký by byl nejlepší 3D skener pro skenování opravdu malých součástek? Například čipy, mince, drobné figurky s mnoha detaily. Hotový objekt by mělo být možné pokud možno bez dalších složitých úprav použít k tisku. Předem moc díky za pomoc! :-) Sarfi
|
|
![]() |
|
I.Bílek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.led.2016 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
Přímo s malými součástkami zkušenost nemám, ale hodně používané jsou 3D skenery Artec. Klasický Space Spider má rozlišení 0,1 mm a jejich model Micro má rozlišení 10 mikronů. Umí to 3D modely do Inventoru nebo do Fusion 360 takže to potom můžete použít i k 3D tisku.
|
|
![]() |
|
Sarfias ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 08.říj.2019 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD2013 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Ahoj, díky moc za odpověď. O 3D skenery Artec jsme přemýšleli. Možná ho budeme moct zapůjčit, tak uvidíme. Ono drobné předměty, například mince, se dají skenovat i pomocí fotogrametrie, ale je to hrozně na dlouho a když je potřeba naskenovat třeba několik stovek drobných předmětů, člověk shání nejlepší a nejrychlejší řešení.
Rozhodně díky moc! :-)
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Dodavatelů 3D skenerů je spousta. Hodně se touto oblastí zabývá firma MCAE Systems - viz https://www.mcae.cz/cs/uvod/
teď jsem dostal zajímavé materiály od Solidvision https://www.solidvision.cz/3d-skenovani/ dále jsem byl v kontaktu s firmami DEOM, ABBAS a několika dalšími (včetně hobby skenerů, které nebyly špatné) Obecně to umí totéž (princip je daný), záleží, jaké má který typ konkrétní parametry (přesnost měření je daná především rozlišením kamery) a případně speciální vychytávky. Nyní mám na stole prospekt od skeneru MetraSCAN 3D (Solidvision) a má to umět skenování lesklých a černých povrchů (s čímž bývá často problém) - nezkoušel jsem, ale může to být zajímavé. Bývají i značné cenové rozdíly. Škoda, že jste prošvihla veletrh v Brně, tam je spousta vystavovatelů této techniky (nebo jste tam byla? - pak už je asi tento příspěvek zbytečný). Když si vytipujete něco, co by vám vyhovovalo, nežeňte se hned do nákupu, ale proveďte si u dodavatelů testy a uvidíte, co vám bude vyhovovat nejlépe. Úplně samostatná kapitola je zpracování naskenovaných dat, ale to je na delší diskuzi. Pokud nějakou firmu kontaktujete, určitě vám i v tomto rádi poradí. Hezký den
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.